Karaman'da Kore Dans Gösterisi İlgiyle İzlendi

TAKİP ET

Kore (Güney) Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) işbirliği ile Karaman’da, "Kore Geleneksel Müzik ve Dans Gösterisi" etkinliği düzenledi.

KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Kore ve Kıbrıs Gazileri, üniversite öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte geleneksel kıyafetlerle sahne alan Koreli sanatçılar, Haegeum, Jing ve Ajaeng gibi müzik enstrümanları eşliğinde şarkılarını seslendirdi. 

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dong Woo Cho, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kore Büyükelçiliğince Kore Cumhuriyeti'nin kültürünü tanıtmak amacıyla Türkiye'nin önemli yerlerini dolaşarak etkinlikler düzenliyoruz. Bugün KMÜ işbirliği ve Karaman Belediyesi’nin destekleriyle Karaman’da etkinlik düzenledik. Üniversitede Kore film gösterileri, Kore-Türkiye İlişkileri semineri, Kore eğitim ve Korece tanıtım semineri, Kore geleneksel kıyafet deneyimi etkinlikleri ile Kore geleneksel müzik ve dans gösterisi düzenledik. Karaman’daki vatandaşların çok büyük ilgisi ile karşılaştık. Bu ilgiyi gördüğümüz için çok mutlu olduk. Karaman Belediyesi ile de ilişkilerimizi geliştirmek için projeler yapacağız." dedi. 

Cho, "Bilgi edindiğime göre Karaman'da dört Kore gazimiz yaşıyormuş. Bugünkü etkinliğimize de gazilerimiz geldi. Biz gerçekten Kore Cumhuriyeti ile Türkiye ilişkilerinin kan kardeşi olduğunu söylüyoruz. Savaşa katılan Türk gazilerimizi biz asla unutmuyoruz. Onların fedakarlığından ayrıca minnettarız." diye konuştu.  

Etkinliğin ardından Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan ve KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner, Koreli Sanatçılara çiçek takdim etti.