Karaman'da kömür fiyatları geçen yıla oranla arttı

TAKİP ET

Elektrik, doğalgaz, ayçiçek yağı, süt ürünleri ve daha birçok gidere gelen zammın ardından kömür fiyatlarına da geçen yıla oranla arttı.

Karaman'da havaların soğuması ve kış mevsimin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar yakacak telaşına düştü.

Soğukların etkisini göstermesi ile birlikte, doğalgazı olmayan evlerde soba hazırlıkları başladı. Ancak doğalgaza yapılan zamlar, odun ve kömür fiyatlarını da yükseltti. 

Odun ve kömür tüccarı Murat Dural, geçen sene tonu 800-900 liraya satılan kömürün fiyatının bu yıl artarak bin liraya çıktığını söyledi.

İthal kömürün fiyatının bin 600 lira civarında olduğunu aktaran Dural, kalorifer kömürünün tonunun ise 2400 lira civarında satıldığını belirtti.

Kömürü, doğalgazı olmayan ve genellikle köylerde yaşayan vatandaşların tercih ettiğini ifade eden Dural, “Kömür fiyatları dolar bazında olduğu için artabiliyor. Satışlarımız durma noktasında. Vatandaşımızın alım gücü olmadığı için eskiden vatandaşlar bir ton alırken şimdi ise 500 kilo alıyor. Vatandaşımızda para olmadığı için azar azar alıyor. Vatandaşlarımız bir an evvel kışlık yakacak ihtiyaçlarını karşılasınlar.” dedi.

Dural, geçen yıl çuvalı 12-13 liradan satılan odunun bu yıl 15 liradan alıcı bulduğunu belirtti. 







karaman karaman haber kömür kömür fiyatları odun kömür fiyatları