Karaman'da kayıp küçükbaş hayvanları jandarma buldu

TAKİP ET

Jandarma ekipleri çalışma yaparak kayıp keçileri buldu.

Karaman’da çalındığı sanılan keçileri jandarma ekipleri başka bir ağırda bularak sahibine teslim etti.

Karaman merkeze bağlı Taşkale Köyünde ikamet eden Nurdane Yazıcı (38) dört adet 6 aylık kıl cinsi keçisinin çalındığını jandarma ekiplerine bildirdi. 

Olay yerine gelen jandarma ekipleri ağıl ve çevresinde detaylı inceleme yaptı. 

Ağıl çevresinde yapılan incelemede ağıla en yakın ikamet eden kişilerin 100 metre mesafede olduğu, hayvan sahibinin ikamet ettiği evin ağıla 500 metre mesafede olduğu yapılan araştırmada olay hakkında bilgi ve görgüsü olanların olmadığı tespit edildi.

Taşkale Köyünde hiç güvenlik kamerası olmadığından inceleme yapılamadı.

Taşkale Köyüne en yakın 10 km mesafede bulunan Yeşildere Köyünde yapılan güvenlik kamerası incelemesinde hayvanlar ile ilgili olarak şüpheli araç, kişi veya kişiler tespit edilemedi. 

Ağılda yapılan kontrolde ağılın arka tarafına doğru açılan bir gediğin olduğu, dışarıya doğru açıldığı ve bu açıklıktan hayvanların geçebileceği, ağıla giriş yolunun köy meydanının karsısında bulunan stabilize yol olduğu anlaşıldı.

Ağıla başka bir araç giriş-çıkış güzergâhının olmadığı, Ramazan Ayı olması nedeniyle köy sakinlerinin sahur vaktine kadar köy meydanında oturup sohbet ettikleri ve sahur vaktine kadar köye yabancı bir araç, kişi veya kişilerin gelmediği bilgisi alındı. 

Çalındığı iddia edilen keçilerin ağıldaki gedikten çıkıp başka koyun ve keçi sürülerine karışabileceği ihtimali değerlendirildi.

Jandarma ekipleri Taşkale Köyünde Çobanlık yapan kişilerle yaptığı görüşmede sürülerine yabancı hayvanların karışmadığını beyan etmelerine üzerine çalınan hayvanlar hakkında Yazıcı’ya bilgi verildi. 

Taşkale Köyünde ve ağıl çevresinde yapılan çalışmalar neticesinde ağıla açılan gediğin istikametinde yaklaşık 300 metre ilerisinde yıkılmış, kullanılmayan harabe evlerin arasında çalındığı iddia edilen hayvanlara benzer 4 adet keçi tespit edildi. 

İhbarcı Nurdane Yazıcı'nın hayvanları teşhis etmesi üzerine hayvanlar kendisine teslim edildi.

Yapılan incelemede ağıl ile hayvanların bulunduğu yer arasında hayvanların geçiş yapabileceği nitelikteki yerlerden olduğu dolayısıyla hayvanların kendi başlarına ağıldan çıkarak bu bölgeye geldikleri anlaşıldı.

Yazıcı ise yapılan çalışmalar sonucunda keçilerinin bulunması dolayısıyla jandarma ekiplerine teşekkür etti.