Karaman'da Kadınların Ekonomik Güçlenme Semineri Düzenlendi

TAKİP ET

Karaman Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenme Semineri düzenlendi. 

Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen programa daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kadınlar katıldı.

İl Müdürlüğüne bağlı Psikolog ve İŞKUR Ekonomi Yönetimi Uzmanının sunumlarının ardından KOSGEB İl Müdürü Mevlut Tavşan, KOSGEB hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Karaman Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ahsen Toktay ise konuşmasında, “Toplumdaki en küçük birim ailedir. Bir ailede kadın mutlu olursa aile, toplum, ülke mutlu olur. Biz İcra Kurulu olarak her ayın ilk çarşambası odada kadın girişimcilerle toplantılar yapıyoruz. Toplantıya herkesi bekliyoruz. Gelişmekte olan ülkelerde maalesef kadının statüsü çok aşağıda. Bunun için kadınları alanlara çekmek için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu seminerlerin sürekli olmasını istiyoruz. Kadın inanırsa dünyayı devirir. Yani kadına inanmak yakışır. Öncelikle kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok.” dedi. 

Konuşmaların ardından STK temsilcileri çeşitli konularda seminer verdi.