Karaman'da Kadın Milletvekili Aday Adaylarının Sayısı Artıyor

TAKİP ET

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partilerinden milletvekili adayı olabilmek için aday adayı başvuruları Karaman'da devam ederken, adaylar arasında kadın aday sayısı da artıyor.

Milletvekili olabilmek için daha önce Asena Özkılıçoğlu ile Funda Çelikyön MHP’den, Fatma Coştu’da AK Parti’den aday adayı olduklarını açıklamış ve başvurularını yapmıştı. Bir kadın milletvekili aday adayı haberi de Saadet Partisi ile İYİ Parti'den geldi. Saadet Partisi'nden Selver Karakaş, İYİ Parti'den de Fadime Harmanizi aday adaylığı başvurusunu partilerine yaptı.

İYİ Parti'den Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Fadime Harmanizi'nin Karaman'da avukatlık yaptığı öğrenildi.

Saadet Partisi’nden yapılan açıklamada, “Saadet Partisi Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, kadınların siyasette temsiline ayrı bir önem vermekte. Kadınların toplumun yüzde ellisini oluşturduğuna her fırsatta vurgu yapmakta, kadınların sorunlarının yine onların temsilcileri tarafından ifade edilmesini önemsemektedir. Yine Saadet Partisi olarak bizler, parti içi istişare ve katılıma önem veriyoruz. İl Kadın Kollarımızın öneri ve talebiyle İl Kadın Kolları İl Eğitim Komisyonu Başkanımız Sayın Selver Karakaş hanımefendi, milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yapmıştır. Kadın adayların siyaset arenasında yer almasının, siyasi yarışın üslup düzeyine, ihtiyacımız olan saygı ve nezaket katacağına inanıyor, tüm aday adaylarımız gibi Selver Hanım’a da başarılar temenni ediyoruz” dendi.