KARAMAN'DA İŞYERİ KAMERASI HIRSIZLIK OLAYINI AYDINLATTI

TAKİP ET

*Karaman'da bir telefoncudaki çalışanların işyerinin tamirat kısmında olması fırsat bilen bir müşteri telefonların sergilendiği camekanlı alandan aldığı telefonu cebine kattığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Karaman Külhan Mahallesi Kemal Kaynaş Caddesi üzerindeki bir telefoncudan çalınan telefon hırsızlığı görüntüleri işyerindeki güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay 27 Ekim Salı günü Mehmet Ali Seven’in işlettiği telefon satışı ve tamiri yapılan iş yerinde meydana geldi. Daha önceden telefonunu tamir için Seven’in işyerine veren henüz ismi belirlenemeyen bir vatandaş, aradan birkaç gün geçtikten sonra telefonunu almak için işyerine geri geldi. Ellerindeki poşetle işyerine giren vatandaş, çalışanların tamirat yapıldığı bölümde olmasını fırsat bilerek, ellerindeki poşetleri yere koyup telefonların bulunduğu camekanlı vitrinin bulunduğu alana yöneldi.  Çalışanlara hiç ses çıkarmadan camekandan bir telefon alan vatandaş, aldığı telefonu soğukkanlılıkla ceketinin iç cebine koydu. Daha sonra yere koyduğu poşetleri alarak işyerinden çıktı. İşyerinin önünde bir iki adım attıktan sonra tekrar işyerine giren vatandaş bu sefer çalışanlara seslenerek onların işyerinin ön kısmına gelmesini sağladı. Çalışanlardan bir kişiye daha önce tamirat için telefon bıraktığını söyleyen vatandaş, tamir edilen telefonunu alıp tamirat ücretini ödedikten sonra elindeki poşetlerle birlikte işyerinden ayrıldı.

Telefonun çalındığını olayın yaşandığı günden bir gün sonra fark ettiklerini söyleyen işyeri sahibi Seven, telefonun akıbetini öğrenmek için işyerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Görüntüleri izleyen Seven, telefonun bir müşteri tarafından çalındığını fark etmesi üzerine karakola giderek durumu polise ihbar etti ve müşteriden şikayetçi oldu.

Polis ise olayla ilgili soruşturma başlatarak şahsı yakalamak için çalışmalara başlattı.