Karaman'da işadamları iftarda buluştu

TAKİP ET

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü geleneksel iftar yemeğini düzenledi

Karaman Grand Otelde gerçekleştirilen iftar programına, Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Osman Tezcan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, kurum müdürleri ve çok sayıda işadamı katıldı.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve KARSİAD Başkanı Kemal Boynukalın, yaptığı konuşmada, “Karaman Sanayici ve işadamları girişimcilik ruhu her zaman Türkiye'de örnek olmuştur. Karaman sanayisinin Türkiye ekonomisine yaptığı katma değer ve istihdam olanaklarının geliştirilmesine olan katkı küçümsenemeyecek kadar ölçülüdür. Özellikle tarıma dayalı gıda sanayimizin her yıl büyüme trendi devam etmektedir. 2018 yılında 150 ülkeye yapmış olduğumuz ihracat 350 milyon dolarlar üzerine çıkmaktadır. Bütün Karamanlı sanayicimizin iş dünyasının girişimci ruhu fedakâr çalışmalarının bir neticesi ve ürünüdür. Yaşanan son döviz dalgalarının ekonomik krizin daralmadan bugüne gelebilmiş nadir illerden biri olmamız sağlam temeller üzerine kurulmuş olmamızdandır. Yaşadığımız sıkıntılar içerisinde bulunduğumuz önemin aşmazlarını hükümet yetkileriyle paylaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde iş dünyasını tedirgin eden ekonomik sıkıntılara yönelik çözümler yönetilen piyasanın rahatlatılmasını ümit ediyoruz. 1971 tarihinde 1475 sayılı iş kanununun zamanın çalışma bakanı Atilla Sağ ve zamanın hükümeti CHP hükümeti Nihat Eren hükümetinde çıkan bu yasanın 50 yıl önce çıkmış. Bu yasanın değiştirilmesini istiyoruz. Herkes bu konuda mustarip ve rahatsızdır. Biz bu sesimizi duyuramıyoruz. Sayın milletvekillerimizin burada olmalarını canı gönülden isterdim. Ama kendileri yok. 50 yıl geçmiş bir yasanın halen organize sanayide uygulanmakta. İnsanlar 50 yılda değişmekte herkes yaşlanmakta. Ama 50 yıl olan bir yasanın şuanda uygulanıyor ve herkes mağdur durumdadır” dedi. 

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ise “Yakın zamanda OSB’de Yönetim Kurulu Başkanlığına geldiğimizden bu tarafa daha da yakından şahit olduk. Sizlerin ne kadar zor ne kadar kutsal ne kadar Karamanımız için, şehrimiz için ne kadar hayırlı bir iş yaptığınız zaten bilincinde ve farkındaydık ama bu daha da iyi idrak etmiş olduk. Karaman Belediye Başkanı olarak göreve geldiğim günden bu tarafa gördüğüm en büyük sıkıntılardan biri Karaman’daki işsizlikle alakalı yaşanılan veya iş talepleriyle alakalı karşı karşıya kaldığım durumla alakalı OSB’deki işverenlerimizden Allah razı olsun. İnanınki sizler olmasaydınız Karaman çok zor durumda olacakmış. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Yeni dönemde sizlerin daha iyi hizmet verebilmesi için OSB’nin, Karaman’ın daha da gelişip kalkınabilmesi için Karaman Belediyesi olarak ne düşüyorsa sonuna kadar yanınızdayım” diye konuştu.