Karaman'da İş Yerlerinin Açılma Ve Kapanış Saatleri Belirlendi

TAKİP ET

İç İşleri Bakanlığı 81 il valiliğine İş Yerlerinin Çalışma Saatleri konulu genelge gönderdi. Genelgede, koronavirüs salgınıyla mücadele virüsün yayılım hızını düşürmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında daha önce valiliklere gönderilen genelgeleri ile bazı iş yerlerinin açılış ve kapanış saatlerine sınırlamalar getirildiği hatırlatıldı.

Genelge kapsamında Karaman İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali MehmetAlpaslan Işık başkanlığında toplanarak Karaman'da bulunan işyerlerinin açılışve kapanış saatlerini belirledi.

Buna göre Karaman'daki Bakkal, market, büfe, manav,kuruyemiş, kasap, berber, kuaför, güzellik salonu, ayakkabıcı vb. işyerlerininaçılış-kapanış saatlerinin,  sokağa çıkmakısıtlamasının olduğu Pazar günleri hariç olmak üzere 07:00-20:00  olarak belirlenmesine, alınan kararlarauymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlemtesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk CezaKanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oybirliği ile karar verilmiştir" dendi.