Karaman'da "İlköğretim Haftası" Kutlandı

TAKİP ET

Karaman'da "İlköğretim Haftası" düzenlenen törenle kutlandı

Tören, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt'un Cumhuriyet Parkındaki Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı.

Tören daha sonra Anafartalar İlkokulu bahçesinde devam etti. Törene Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. 

Karaman Valisi Fahri Meral, burada yaptığı konuşmada, “Yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlamış başlamasının sevinç, umut ve heyecanı içindeyiz 2019-2020 eğitim öğretim yılının ülkemize, ilimize ve eğitim camiamıza hayırlı olması temenni ediyor, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ders yılı diliyorum.

Eğitim; insanın kendine ve hayatın anlamlandırılmasını sağlayan, varoluş sürecine yön tayin eden en önemli unsurlarından biridir. Aileden başlayan eğitim sürecinin planlı bir nitelik kazandığı kurumlar ise okullardır.

Bireylerin yaşam şartlarının yanı sıra toplumların gelişmişlik düzeyi de eğitim ile doğru orantılıdır. Zira eğitimden kastedilen tek şey, akademik kazanımlar edinmiş insanlar yetiştirmek değildir. Yetenekleri keşfedilmiş, yarar sağlayan; bilim teknoloji, sanat, kültür ve spor dünyasına katkıda bulunan erdemli insanlar kazandırmaktır.

Sevgili Öğrenciler! Sizler, ülkemizin yarınlarısınız. Ailesine vatanına milletine hayırlı birer insan olarak yetişmenizi için kendine güvenen, sorumluluklarını bilincinde, insanları seven, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, çalışkan, dürüst ve adaletli bireyler olmanı şarttır. Ülkemizin daha da kalkınması ve güçlenmesi sizlerin sayesinde olacaktır.

Çok çalışacağınıza ve bunu başaracağınıza inanıyorum. Yeni eğitim-öğretim yılında sizlere başarılar diliyorum.

Değerli Eğitim Yöneticileri ve Öğretmenler! Hiç kuşkusuz ki eğitim öğretim sürecinin en önemli yapı taşı sizlersiniz. Hepimizin gözbebeği olan sevgili çocuklarımızın, yarınlarımızın güvencesi olan gençlerimizin daha nitelikli bireyler olarak hayata hazırlanmalarında size büyük görev düşmektedir.

Öğrencilerimizin; Türk milletinin milli, manevi ve kültürel değerlerine sahip çıkan, yüreğinde vatan sevgisi taşıyan Cumhuriyetimizin temel değerlerine bağlı, çağdaş dünyayı takip eden ve bizzat ona yön veren, ahlaklı, dürüst, çalışkan insanlar olarak toplumda yer almaları önceliğimizdir.

Sizeler emanet edilen çocuklarımıza olumlu yönde davranış değişiklikleri kazandırmanın yanı sıra onların yeteneklerini, ilgilerini ortaya çıkarmak ve onları mutlu bireyler olarak geleceğe hazırlamak da büyük önem taşımaktadır. Okul ortamında öğrenilen bilgilerin yaşamda karşılaşılan sorunların çözümünde kullanılabilmesine imkân sağlanması son derece önemlidir.

Kıymetli Veliler! Eğitim öğretim sürecinin en önemli unsurlarından biri de sizlersiniz. Öğrencilerimizin okul aracılığıyla kazandığı davranışların pekişmesinde ve onların sosyal yaşamlarına yansımasında siz değerli velilerin katkıları büyük önem taşımaktadır. Sizlerin ilgi, destek ve yardımları olmadan öğrencilerimizin okulda öğrenmiş olduğu bilgilerin okul dışı ortamlara taşıması kolay olmayacaktır. Zira eğitim ve öğretimde amaçlanan kazanımlar, sizlerin okul yönetimleri ve öğrencilerimizle kurduğumuz iletişim sayesinde gerçekleşebilmektedir.

Bilmenizi isterim ki, sizlerin ilgisinde uzak kalan bir eğitim öğretim ortamı her zaman eksik kalacaktır.

Bu duygular içerisinde 2019-2020 eğitim-öğretim yılının hem Karaman, hem de Ülkemizdeki başta sevgili öğrencilerimizin olmak üzere, eğitim camiamızın      sağlıklı, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum, sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.

l Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt ise konuşmasında, “Ülkemizle birlikte ilimizde 258 okulumuzda ilk ders zili çaldı. Bin 626 öğretmen ve yaklaşık 48 bin öğrencimizle yeni bir eğitim öğretim yılına başladık. 2019-2020 eğitim öğretim yılının; başta öğrencilerimiz olmak üzere, velilerimize, öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

“Eğitim ekip işidir” diyen Sayın bakanımızın da belirttiği şekliyle eğitimde dönüşümün sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için ebeveynlerden öğretmenler, okul yöneticilerinden bizlere büyük sorumluluklar düşüyor.

Değerli velilerimiz, eğitim en önemli destekçileri sizlersiniz. Çocuğunun beslemesinden uyku düzenine, fiziksel ihtiyaçlarının yanı sıra duygusal doymuşluğuna evde giderilen veya eksik kalan tüm ihtiyaçların ertesi gün okul yaşantısına etki edeceğinin unutulmaması gerekir. Sizin yaptıklarınız ve bizim gayretlerimizle, yavrularımızın daha güzel yetiştiğini birlikte göreceğiz. En önemli işimiz ve en değerli yatırımımız çocuklarımızın eğitimidir. Bu amaçla her türlü iş birlikleri ve desteğiniz için okulun sizin okulunuz, öğretmenin sizin öğretmeniniz olduğunu tekrar hatırlatmak isterim, sizleri okullarımıza her daim bekliyoruz.

Kıymetli öğretmen arkadaşlarım, sizler eğitimin en önemli uygulayıcılarısınız. Tüm güzellikler ve bilgiler, şefkatiniz ve gayretinizle, sizlerin gönlünde öğrencilere akacak. Sizlerle birlikte öğrencilerimize mutlu çocuk, daha kolay öğrenir. Bu vesileyle tüm çalışmalarınızda yanınızda yer aldığımız, kapımızın daima açık olduğunu bilmenizi isterim.

Sevgili öğrenciler, her neslin kendi tarihinin yazdığı unutmayınız. Bugün yaptıklarınız yarın yazılacak olanlardır. Düşünmeyi, merak etmeyi ve üretmeyi; fiziksel alışkanlıklar gibi alışkanlıklar haline getirmeniz için tüm öğretmenlerimiz ve yöneticililerimizle yanındayız. Vatanımızın, milletimizi ve tüm insanlığı daha güzel günlere eriştirecek kişilerin, sizlerseniz. Bugünde yarına hayaller kurun; bilginiz, sevginiz, gücünüz daha güzel günlere uluşmak için büyütün.

Bu düşüncelerle, yeni bir eğitim-öğretim yılı açılışında Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün öğretmenleriniz tek tek anıyor, minnet duygularımız sunuyoruz. Özellikle teröre şehit verdiğimiz öğretmenlerimizi rahmetle anarken yeni bir eğitim öğretim çalışmalarına saldığı katkılarından dolayı Valimiz Sayın Fahri Meral’e, paydaş kurum müdürleri ve eğitimin tüm destekcilerine teşekkür ediyor, muhabbetle saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Çeşitli gösterilerin ardından 4. sınıf öğrencileri 1. sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeği verdi.