Karaman'da İlin Ahisi Kalfası ve Çırağı belli oldu

TAKİP ET

Karaman'da faaliyet gösteren 16 esnaf ve sanatkar Odasının değerlendirmeleri, teklifleri sonucunda, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu teklif edilen Ahi adayları arasından, İlin Ahisi, kalfası ve çırağı ile her odanın ahisi belirlendi.

Kutlama Komitesi tarafından yapılan değerlendirmeler soncunda İlin Ahisi olarak Saatçi Mehmet Sevim seçildi. İlin Kalfası olarak, Cihat Göktekin; ilin Çırağı olarak da Bekir Gülçiçek seçildi.

KUTLAMA PROGRAMI AÇIKLANDI

Bu yıl Kovid-19 koronavirüs salgını nedeniyle il Ahilik Haftası kutlama komitesi tarafından programda sınırlamalar yapıldı.

Ahilik haftası kutlamaları 14 Eylül Pazartesi günü saat 10'da Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık'ı makamında ziyaret ile başlayacak, Vali Işık'a Ahi babası kaftanı takdim edilecek. Aynı gün saat 11'de Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı makamında ziyaret edilecek.

15 Eylül Salı günü saat 10'da Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde Kovid 19 pandemi tedbirleri de dikkate alınarak ilin ahisi ilin kalfası ilin Çırağı ve Odaların ahilerine Ahi kaftanı giydirilerek plaket, teşekkür belgesi ve bazı hediyeler takdim edilecek. Ayrıca ilin ahisi, ilin kalfası ve ilin çırağına Ticaret Bakanlığı tarafından gönderilen teşekkür belgeleri de takdim edilecek.