Karaman'da hükümlüler şehitlikleri temizledi

TAKİP ET

Hükümlüler, genel temizlik çalışması yaptı

Karaman'da hükümlüler Garnizon ve Polis Şehitliği'nde bakım ve temizlik çalışması yaptı.

Karaman Denetimli Serbestlik Müdürlüğündeki 14 hükümlü ilk olarak Garnizon Şehitliğinde mıntıka temizliği yaparak, şehitlerin kabirlerine su döktü. 

Ardından Polis Şehitliğine geçen hükümlüler, genel temizlik çalışması yaptı.

Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Osman Tezcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Karaman Cumhuriyet Başsavcılığımız Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından memleketimiz, bayrağımız, milletimiz ve devletimiz için canını seve seve feda etmiş şehitlerimize hürmeten onların mekanlarını temizleme gereği duyduk. Bu görev bizim için şereftir. Onlar bu memleket için canlarını gözleri kırpmadan verdiler, hala da vermeye devam ediyorlar. Milletimizin etrafı terör örgütleriyle kuşatılmış durumda.

Bu kuşatmayı yarmak için polisimiz askerimiz ve tüm kamu görevlilerimiz can siperane çalışmakta. Hergün şehit haberleri alıyoruz. Bizim onlara karşı vefa borcumuz var. şehitlerimiz baştacımızdır, şehit ailelerimiz baştacımızdır. Onların en azından yattıkları yeri güzelleştirmek onlar adına bir şey yapabilmek bizi son derece mutlu ediyor. bu tür faaliyetlerimiz devam edecek. Gördüm şehitlik boş duruyor. İnşallah boş olarak kalır. Daha fazla şehit haberleri almayız. Ülkemiz ve milletimiz refah içerisinde yaşar" dedi.

Daha sonra şehitler için dua edildi.