Karaman'da Hırsızların Cep Telefonunu Çaldığı Anlar Kameraya Yansıdı

TAKİP ET

Karaman'da kaldırım taşı ile camını kırarak içeriye girdikleri telefoncu dükkânından 14 cep telefonu çalan 3 şüpheli tutuklandı, Zanlıların bir dakikada gerçekleştirdikleri hırsızlık olayı güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.

Kirişçi Mahallesi Yunus Emre Caddesindeki bir telefoncu dükkanı çalışanları, dükkan camlarının kırılarak içeriden 14 cep telefonunun çalındığını fark etti. Durumun haber verilmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri hemen çalışma başlattı. 
Şüphelilerin eşkâlini belirleyen ekipler çalışma yaptığı sırada M.B'yi hırsızlık yaptıkları iş yeri yakınlarında kıyafetini değiştirmiş halde yaya olarak dolaşırken gördü. 
Polisin yanına yaklaştığını görerek kaçmaya kalkan M.B, yaşanan kısa kovalamacanın ardından gözaltına alındı. 
Yakalanan şüphelinin hırsızlığı M.Y. ve K.E.Y ile birlikte yaptıklarını söylemesi üzerine diğer şüphelilerde yakalandı. 

TELEFONLAR ELE GEÇİRİLDİ
Zanlıların çaldıktan sonra değişik yerlere sakladıkları piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira olan 14 cep telefonundan 10'u bulunarak iş yeri sahibine teslim edildi. 
Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli sulh ceza hakimlikçe tutuklandı.
M.B'nin 6 ay önce Konya Yarı Açık Cezaevinden firar ettiğini ve yakalanmamak içinde kardeşinin kimliğini kullandığını belirledi. 
- Hırsızlık anı kameralarca kaydedildi
İş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, şüphelilerden biri ilk olarak telefoncu dükkanının açık olup olmadığını kontrol ederek uzaklaşıyor.
Daha sonra 3 şüpheli dükkana gelerek, kaldırım taşı ile kapının camlarını kırıyor.
Daha sonra içeri giren iki şüpheli tezgahta bulunan telefonları yanlarında getirdikleri poşetlere koyarken, dışarıda bekleyen diğer şüpheli etrafı gözetliyor.
Telefonları poşetlere dolduran şüpheliler daha sonra dükkandan ayrılıyor.
 




Karaman cep telefonu hırsız