Karaman'da HES haritası maviye döndü

TAKİP ET

Harita mavi renge bürünmeye başladı

Türkiye genelinde uygulanan koronavirüs yasakları ve kısıtlamalar, önemli değişimleri de beraberinde getirdi. Koronavirüs vakalarının yüksek olduğu Karaman'da dikkat çeken değişim haritaya yansıdı.

Karaman genelinde koronavirüs vaka sayısının yüzde 60 oranında azalmasının ardından kentteki koronavirüs yoğunluk haritasında ciddi bir değişim yaşanıyor. Bir ay önce kentte büyük bir bölümünün yüksek risk alanı olduğu Karaman'da son verilere göre risk alanı dağılmaya başladı.

Kasım ayı döneminde vaka sayılarının pik yaptığı Karaman'da Aralık ayı itibariyle vaka sayıları yüzde 60 oranında azaldı. 

Karaman'da da vaka sayılarında meydana gelen azalma Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında yer alan yoğunluk haritasına da yansıdı. 

Geçtiğimiz aylarda yüksek riskli olarak tanımlanan kırmızı renge bürünen kentte yoğunluk haritası Aralık ayı itibariyle düşük risk olarak tanımlanan mavi renge bürünmeye başladı.

Hafta sonu kısıtlamaların devam etmesi ve vatandaşların kurallara uymasıyla birlikte vakalarda ciddi derecede düşüş yaşanması tahmin ediliyor.