Karaman'da havaların soğuması ile kovid-19'da artış yaşanıyor

TAKİP ET

*Geçtiğimiz haftalarda günlük 50'ler civarına düşen Kovit-19 tespitinin havaların soğuması ile birlikte 60-70'lere zaman zaman 80-100 civarına ulaştığı öğrenildi. *Hava sıcaklıklarının düşmesi ile de hastaneye Kovid-19 şüphesi ile müracaat edenlerin sayısı da günlük 500'lere ulaştığı öğrenildi.

Tüm dünyada, Ülkemizde son zamanlarda yeniden yükselen Kovid-19 vaka sayıları İlimiz Karaman’da da artış gösteriyor.

Konu ile ilgili Gazetemizin edindiği bilgiye göre; Karaman’da özellikle havaların soğuması ve ülke genelinde yaşanan vaka artışlarına bağlı olarak Kovid-19 vakalarında artış görüldü.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçtiğimiz haftalarda günlük 350 civarında Kovid-19 hasta müracaatına karşılık yine günlük 50 civarında Kovid-19 teşhisi konulan hastalık tespit edilirken, bu günlerde günlük hasta müracaat sayısının 500’leri bulduğu ve Kovid-19 tespit sayısının da 60-70’leri bulduğu, bu rakamın zaman zaman 100’e ulaştığı öğrenildi.

Hastanede yaklaşık 300 civarında Kovid-19 vakalı hastanın tedavi altında olduğu ve yaklaşık 60-70 hastanın da durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Sağlık uzmanları hava sıcaklıklarının düşmesi nedeni ile vaka sayılarında artış nedeni ile vatandaşların mümkün olduğunca kapalı alanlarda bulunmamalarına ve maske, mesafe, temizlik/hijyen kurallarına mutlaka riayet etmelerini istediler.

KARAMAN BELEDİYESİ’NDEN ‘KAPALI ALANLARDA FAZLA BULUNMAYIN’ UYARISI

Bu arada Karaman Belediyesi’de Karaman’daki tüm Cep Telefonlarına ‘Kapalı alanlarda fazla bulunmayın’ uyarısı yaptı.

Belediyenin mesajında; “Değerli Karamanlılar  

Havaların soğuması ile birlikte kapalı yerlerde oturma süremiz ister istemez artacak, lütfen ev oturmalarına gitmeyelim. Kalabalık ve kapalı alanlarda mümkün olduğunca kısa bulunmaya çalışalım..

Maske, mesafe ve temizlik kurallarına harfiyen uyalım.

BU MÜCADELEYİ BİRLİKTE KAZANACAĞIZ” denildi.