Karaman'da Havacılık Meslek Yüksek Okulu'nun açılışı hayal oldu

TAKİP ET

9 yıl önce dönemin bakanı Lütfi Elvan'ın girişimleriyle Türk Hava Kurumu'na bağlı olarak açılmasına karar verilen Havacılık Meslek Yüksek Okulu için o günden bugüne kadar somut bir adım atılamadı. Son atılan adım ile ise bu okulun açılışı hayal olarak kaldı.

Karaman’da Yeşildere köyü Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan 8 derslik ve atölyeleri bulunan ilköğretim okulu binasının İl Özel İdaresi tarafından 25 yıllığına Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne tahsis edilmesine karar verilmiş, bununla ilgili olarak da Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nun ilimizde açılması için Üniversite Senatosu kararı Türk Hava Kurumu Rektörlüğü tarafından 25.02.2014 tarihli yazı ile YÖK Başkanlığına gönderilmişti. YÖK’te bu kararı uygun görerek Havacılık Yüksek Okulu’nun açılmasını karara bağlamıştı.

2022 yılında ise Havacılık Yüksek Okulu’na tahsis edilen okul binasının İl Özel İdaresi tarafından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne devredilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak o tarihten bugüne okulla ilgili herhangi bir adım atılmamış, öğrenci alımı da yapılmamıştı.

KOMANDO ASAYİŞ BÖLÜK KOMUTANLIĞI HAVACILIK MYO BİNASINA TAŞINDI

Yıllardır açılışı yılan hikayesine dönen Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nun binası Karaman’da geçtiğimiz yılın ortalarında Kazımkarabekir İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan ve ilk olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde görücüye çıkan Komando Asayiş Bölük Komutanlığı’na tahsis edildi. Yılbaşı gecesi Vali H. Engin Sarıibrahim, Bölük Komutanlığına yaptığı ziyarette Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Onur Özay’dan bilgiler almıştı.

4 katlı binanın bir bölümünün Yeşildere Jandarma Karakolu olarak hizmet vermeye başladığı diğer bölümlerinin ise İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Komando Asayiş Bölük Komutanlığı tarafından kullanıldığı öğrenilirken Bölük Komutanlığı’nda görev yapan personel sayısının bu yıl içerisinde artırılması beklenirken, yapılacak yeni atamalarla birlikte şuan 1,5 vardiya olarak görev yapan bölüğün üç vardiyaya dönüştürülmesi hedefleniyor.





Havacılık Meslek Yüksek Okulu Karaman Komando Asayiş Bölük Komutanlığı Yeşildere Türk Hava Kurumu Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi