KARAMAN'DA HAT MİNİBÜSLERİNE YÜZDE 11,4 ZAM GELDİ

TAKİP ET

Karaman'da şehir içi ulaşımında kullanılan hat minibüslerine yeni yıl itibari ile zam geldi.

Karaman Şoförler ve Otomobilciler Odasından yapılan açıklamaya göre hat minibüslerine 25 kuruşluk artış getirildi.

Zamla birlikte şehir içi dolmuş hatlarında indi bindi ve normal güzergah ücreti 2.25 TL olurken, en uzak mesafe ücreti (Organiza Sanayi Bölgesi) 3.25 TL oldu. 

Tebliğ edilen karar 01.01.2019 itibariyle yürürlüğe girdi.

2019 yılında hat minibüslerine getirilen fiyat artışına ilişkin açıklama yapan Karaman Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemalettin Canuylasi, “Saygıdeğer Karamanlı hemşerilerim, ülkemizde yaşanılan papaz olayından sonra yaşanılan fiyat artışları aşikardır. Her Sektör kendi satış fiyatlarını yüzde 30 ile yüzde 50 arasından artırmıştır. Bizim sektörümüz olan yolcu ve yük taşımacılığı yapan esnafımız devletinin ve milletinin yanında olmuş ve 1 kuruş bile artış istememiştir. 5 yıl boyunca fiyat artışı yapılmadan bu günlere gelinmiştir.

Kıymetli hemşerilerim gelinen son noktada giderlerimizin artmış olmasına rağmen yeni yıl ile birlikte yaptığımız zammı en alt seviyede tuttuk. Karaman’daki hat minibüslerinde 2 TL olan indi bindi ücretini, 25 kuruş artırarak 2, 25 TL’ye çıkardık.   25 kuruşluk artışla hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.