Karaman'da hamsinin kilosu 20 liraya dayandı

TAKİP ET

Karaman'ın semt pazarlarından Perşembe pazarında, hava koşullarının kötü olması nedeniyle balık tezgahlarında bulunan hamsinin kilosu 20 TL'ye kadar yükseldi

Karaman Balık Pazarındaki esnaflardan İlker Özarslan, balık fiyatlarında kötü hava koşulları nedeniyle artış yaşandığını belirtti. Balıkların kilogram fiyatları hakkında bilgiler veren Özarslan, “Karadeniz Hamsi 20 TL, çupra – levrek 35 TL, istavrit 20 TL, alabalık 22 TL, palamut 20 TL.” dedi. Karaman Balık Pazarındaki esnaflardan İlker Özarslan, kötü hava koşullarının balık fiyatlarındaki artışın ana nedeni olduğunu dile getirerek “Bu hafta Karadeniz’de fırtına ve kötü hava koşulları etkiliydi. Bundan dolayı balıkçılar denize açılamadı, haliyle de piyasaya yeterince balık girmedi. Bu durum da fiyatlara yansıdı. Havaların normale dönmesiyle balık fiyatlarındaki ucuzlama tezgahlara da yansıyacaktır” dedi.

Et ve tavuk yiyemeyen vatandaşların balığa yöneldiğini ve bu nedenle piyasada balığın da azaldığını belirten Özarslan, vatandaşları balık tüketmeye çağırdı.