Karaman'da Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

TAKİP ET

3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı haftası kapsamında Karaman il Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda Karaman merkez, Ayrancı, Kazımkarabekir ve Sarıveliler ilçelerinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Karaman’da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleşen etkinlikte obezite ile mücadele, sağlıklı beslenme, kronik hastalıklar, diyabet, kanser taramaları, anne sütü ve yenidoğan taramaları, bulaşıcı hastalıklar, akılcı ilaç kullanımı, aile hekimliği, MHRS, evde sağlık hizmetleri, aşı programları ve tüberküloz konularında halkımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla stand kurulup vatandaşlar bu konularda bilgilendirildi.

Karaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Serkan Yurdakul vatandaşların sağlıklı yaşam konularında bilgilendirildiği standı ziyaret etti. Yapılan çalışmaları bir süre yerinde inceleyen Müdür Yurdakul, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Emre Taşcı’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapılan etkinlikte Yurdakul vatandaşlara toplum sağlığının önemini anlattı.

Ayrancı, Kazımkarabekir ve Sarıveliler ilçelerinde de hafta nedeniyle açılan stantlarda vatandaşlar sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirildi. Afişler asıldı, halka broşür dağıtılarak fiziksel aktivitenin önemini vurgulamak amacıyla halk yürüyüşü yapıldı.

 















halk sağlığı haftası karaman il sağlık müdürlüğü aktekke 15 temmuz demokrasi meydanı ayrancı kazımkarabekir