Karaman'da günlük vaka sayısı 80'den 150'ye dayandı

TAKİP ET

Lütfen Kurallara Uyalım, Durum Çok Ciddi !

Karaman'da 5 gün önce günlük vaka sayısı 70-80 iken bugün alınan rakamları ile günlük vaka sayısının 150'ye ulaştığı öğrenildi.

Gazetemizin edindiği bilgilere göre Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine günlük gelen vaka sayısının 150'ye kadar çıktığı öğrenildi.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 350 yatak kapasitesinin olduğu, 350 yatağın 300'ünde koronavürüs vakalı hastaların yattığı bilgisi edinildi. 

300 hastanın ise yarısının ağır hasta statüsünde olduğun öğrenilirken, normal hasta müracaatların ise giderek artmaya başladığı bildirildi.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışanlardan 70'inin de koronavirüs kaptığı ve tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. 

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni açılan Covid-19 Olası Vaka Polikliniğine günlük yaklaşık 700 kişinin müracaat ettiği belirtildi.

Vakaların artmasındaki nedenlerin sosyal mesafeye uyulmaması, maske takılmaması ve düğünlerdeki sosyal mesafenin korunmaması olduğu öğrenildi.

Vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymalarını ve maske takma kurallarına uymaları ile sayının normal seviyelere gelebileceği ve hastalığın kontrol altına alınabileceği bildirildi.