Karaman'da görev yapan iki kaymakam asaleten atandı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan 2021/153 kararnameyle Ermenek ve Kazımkarabekir ilçelerine asaleten kaymakam atamaları yapıldı.

Kaymakamlık kursunu başarıyla bitiren Aksaray Valiliği Kaymakam Adayı Hacı Osman Hökelekli, Karaman Ermenek Kaymakamlığına;

Giresun Valiliği Kaymakam Adayı Muhammed Enes Çıkrık, Karaman-Kazımkarabekir Kaymakamlığına Cumhurbaşkanlığının 2021/153 sayılı kararnamesiyle asaleten atandığı öğrenildi. 

MUHAMMED ENES ÇIKRIK KİMDİR?

Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çaykara’da tamamladıktan sonra 2016 yılında Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye bölümünden mezun oldu. 27 Aralık 2017 tarihinde İstanbul Mecidiyeköy vergi dairesinde Gelir Uzman Yardımcısı olarak bir süre çalıştı. 9 Eylül 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığınca gerçekleştirilen Kaymakam Adaylığı sınavında başarılı olup , 21.03.2018 tarihinde Giresun Kaymakam  Adayı  olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Giresun’da il merkez stajını ve Trabzon Yomra ilçesinde Kaymakam refikliği stajını tamamladı. Sırasıyla Ordu-Akkuş, Afyonkarahisar-Çobanlar ve Giresun-Espiye ilçelerinde Kaymakam Vekilliği stajını yaptı. Mülkiye Müfettişi refakatinde teftiş stajını Sakarya-Serdivan’da tamamladı. Yurt dışı stajı kapsamında İngiltere’nin Manchester şehrinde  Manchester Metropolitan Üniversitesinde yabancı dil eğitimi almak  ve bir dizi çalışmalar yapmak üzere gönderildi. Evli ve  İngilizce bilmektedir.

HACI OSMAN HÖKELEKLİ KİMDİR?

23.10.1993 tarihinde Kocaeli Gölcük İlçesinde doğdu. İlkokulu Antalya’da, Ortaokulu Van Şehit Jandarma Yarbay Yusuf Turgut İlköğretim Okulunda tamamladı. Liseyi Antalya Gazi Anadolu Lisesinde bitirdi. 2015 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu.

09 Eylül 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan Kaymakamlık Adaylığı Sınavını kazanarak 19 Mart 2018 tarihinde 106. Dönem Mülki İdare Amiri – Aksaray Kaymakam adayı olarak göreve başladı. İl merkez stajını Aksaray Valiliğinde, Kaymakam Refikliği stajlarını Adana/Kozan ve Konya/Karapınar ilçelerinde tamamladı. Konya/Güneysınır İlçesinde Kaymakam Vekilliği yaptı. Yüksek Lisans Eğitimine halen Marmara Üniversitesi Uluslararası İktisat Anabilim dalında devam etmektedir.

11.09.2020 tarihli İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Onayı ile İlçemiz Kaymakamlığına Vekâleten atanan Kaymakamımız Hacı Osman HÖKELEKLİ İlçemizdeki görevine 15.09.2020 tarihinde başlamıştır.

karaman karaman haber muhammed enes Çıkrık hacı osman hökelekli ermenek kazımkarabekir