Karaman'da Gelecek Partisi 1. Olağan Kongresi yapıldı

TAKİP ET

Tek Listenin yer aldığı Kongrede Hakan Diker yeniden Gelecek Partisi İl Başkanı seçildi

Karaman'da Gelecek Partisi 1. Olağan Kongresi yapıldı.

Piri Reis Çay Bahçesinde düzenlenen programa, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, Gelecek Partisi Karaman İl Başkanı Hakan Diker, Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici ile partililer katıldı.

Kongre öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, yaptığı konuşmada, “Seçimlere girebilmek için Kasım ayında büyük kongremizi yapacağız. İletişim Başkanlıklarımız kongreyle ilgili süreçleri tamamlıyor. 10 ay içerisinde çok büyük engellerle karşılaştık. Türkiye’de siyasi partiler nasıl kurulur, nasıl süreç işletilir bunu hemen hemen herkes biliyor. Öncelikle Sayın Recep Tayyip Erdoğan biliyor. Çünkü Erdoğan 2001 yılında Refah Partisi’nden istifa eden arkadaşlarıyla beraber Fazilet Partisi kurulurken parti kurma süreci yaşadılar. Bu suretçe de Sayın Erdoğan zorluklarla karşılaştı. O zaman demokrasinin tam manada işlemediği siyasi parti kurmanın bir vatandaşlık hakkı olduğunu söylüyordu. 10 ay önce bizlerde bir parti kurmak istediğimizde de onların bizlere daha çok yardımcı olmaları gerekirken kurmamamız noktasında bize zorluklar çıkardılar. Hala bu zorluklar devam ediyor. 

“GELECEK PARTİSİ OLARAK ÜLKENİN KÖTÜ YÖNETİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Bugün Gelecek Partisi olarak tüzüğümüzde 10 ay içerisinde kurucu kurulumuzla, yönetim kurulu üyelerimizle zoru başardık.   İki türlü imtihandan geçtik birincisi korkutmak istediler. İki bize zokalarla bizi avlamak istediler. Üçüncü olarak FETÖ karasını çalmak istediler. 

 Gelecek Partisi olarak ülkenin kötü yönetildiğini düşünüyoruz. Zaten AK Parti siyaset üretememektedir. Yeni şeyler söyleyememektedir. Siyaset toplumun taleplerini yerine getirme işidir. Toplumsal talepleri yerine getirdiğimiz kadar kıymetlisiniz demektir. 

Gelecek Partisi şeffaflık vaat ediyor. Gelecek Partisi adalet vaat ediyor. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak istiyor. Gelecek Partisi sadece iktidar partisi değil Türkiye’de sistemi değiştirmeyi ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini rafa kaldırmayı parlamenter sistemi ihlas etmek istiyor. Gelecek partisi Türkiye’de siyasi partiler yasasını, seçim kanunu, TBMM iç tüzüğünü değiştirmek yüksek seçim kurulu kanunu değiştirmek istiyor” dedi. 

“TARİHİN VE MİLLETİMİZİN HUZURUNDAYIZ”

Kongrede ise Divan Kurulu oluşturuldu. Ardından konuşan Gelecek Partisi Karaman İl Başkanı Hakan Diker, konuşmasında, “12 Aralık 2019 tarihinde “Gelecek Milletimizindir, Gelecek Türkiye’nindir diyerek partimizin kuruluşunu ilan ettik. İlk adımımızı samimiyetle, kararlılıkla aldığımız bu kutlu yürüyüşün ve 1 olağan kongremizin halkımız ve insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. İnsanlığın ve milletimizin kritik bir süreçten geçtiği tarihi bir eşikte benzer nice doğumlara şahitlik etmiş olan İç Anadolu’nun kalbi Karaman’da arkadaşlarımızla birlikte tarihin ve milletimizin huzurundayız. Bütün baskılara ve oluşturulmaya çalışan korku atmosferine rağmen cesaretle, samimiyetle ve basiretle omuz omuza vererek ülkemize demokratik ve müreffeh bir gelecek getirmek için bir araya geldik. Geçmişe değil geleceğe. Nefrete değil sevgiye. Öfkeye değil merhamete. Korkuya değil ümide ayarlıyız. Geçişle ağıt yakmaya değil, ortak bir gelecek inşa etmeye geliyoruz. Yeni şeyler söylemeye geliyoruz. Yeni şeyleri ancak geçmişten ilham alarak geleceği inşa edenler söyleyebilir. Yeni şeyleri ancak korkulardan ve tabulardan kurtulmuş olanlar söyleyebilir. Yeni şeyleri ancak bugüne inançları ve yarına umutları olanlar söyleyebilir. Susmaya değil konuşmaya, şikâyet etmeye değil çözüm üretmeye, bağırmaya değil sakin ve muhabbetle hitap etmeye, surat asmaya değil tebessüm etmeye geliyoruz.” diye konuştu. 

Tek liste ile gidilen seçimde Diker, parti üyelerinden aldığı güven oyu ile yeniden göreve geldi.