Karaman'da Gaziler Günü Kutlandı

TAKİP ET

Karaman'da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi

Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Törene, Karaman Valisi Fahri Meral, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkan Vekili İlknur Harani, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş, daire müdürleri, askeri erkan, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Başkanı Behiç Baş; “1.Dünya Savaşı sonrası vatanımızın bölerek parçalamak isteyen yedi düvele mensup düşman dört bir yandan topraklarımızı işgal etti. Amaçları Anadolu’daki Türk varlığının tamamen ortadan kaldırmaktı.

Emperyalist küresel düşman bu işgali kolaylaştırmak ve sevr anlaşmasını milletimize zorla kabul ettirmek üzere Yunan ordusunu Anadolu içlerine sürdü.

Anadolu’da çakan milli mücadele kıvılcımları Sakarya’da Dumlupınar’da alev topuna dönüşerek bir volkan gibi patlamıştır.

Anadolu halkının ölüm kalım mücadelesi olan ve yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi Anadolu’nun karanlık günlerini aydınlığa dönüşerek bugünün hür ve bağımsız Türk Cumhuriyetinin yolunu açmıştır.

Sakarya Meydan Muharebesinin mimarı muzaffer ve ebedi Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk e 13 Eylül 1921 Tarihinde TBMM Tarafından Mareşal rütbesi ile Gazilik unvanı verildi. Bugün bu unvanın verilişinin 98’inci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz.

Gaziler günü olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zaman da Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin de kuruluş günüdür.

19 Eylül Gaziler Günü: Kurtuluş Savaşın da 1950 Kore’de 1974 Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlere karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik koruyucusu, ve vatandaşların, tüm Malül Gazilerin Kahramanlık ve Şeref Günüdür.

19 Eylül Gaziler Günü: Türk kahramanlığının cesaret ve fedakârlığının en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün taçlandığı gündür.

Kahraman Gaziler: Gaziler Gününüz kutlu olsun. Sizler En Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yaşayan temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Gururla taşıdığımız Gazi unvanı Atamız dan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır.

Üzerinde yaşadığımız toprakların bir vatana dönüşmesi ve bekasının sağlanması bayrağımızın özgürce dalgalanması şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlık ve fedakârlıklar sayesindedir. Bu kahramanlık ve fedakârlığının şifresi; ölürsem Şehit Kalırsam Gazi anlayışıdır. Türkiye Cumhuriyeti bugün dünden daha fazla olmak üzere iç ve dış kaynaklı terör örgütlerinin tehdidi altındadır. Ortadoğu’da güçlü ve kuvvetli bir Türkiye emperyalist güçler tarafından istenmemektedir. Bu kapsamda terör örgütlerinin hedefi ülkede karışıklık çıkartmak Türk ordusunu yıpratmak Türkiye Cumhuriyetini ekonomik ve iktisadi alanda zayıf bir ülke haline getirmek dolayısıyla emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda sömürü planı olan servin gerçeklemesini sağlamaktır.

Aziz Türk milleti ve onun kahraman ordusu bu hainlere hiçbir zaman fırsat vermeyecektir. Her geçen gün daha da güçlenen şan ve şeref timsali Türk ordusu dün olduğu gibi yanında vatanımızın hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi ve dayanağıdır.

Sevgili Gençler: Atatürk cumhuriyetimizi sizlere emanet etmiştir. Sizlerin de Atamıza ve Türk gençliğine yaraşır bir şekilde durmadan çalışarak ilim ve irfanla bu yüce devleti layık olduğu seviyeye getireceğinize ve gerektiğinde canınız pahasına koruyacağınıza inanıyoruz. Şehitlerin ve Gazilerin emaneti olan bu güzel vatanı teslim ederken Türk gençliğinden beklentimiz budur.

Şehit ve Gazi Türk toplumunun ortak değeridir. Değerli Konuklar: Gaziler günümüzde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınızdan dolayı teşekkür ederim. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.

Cumhuriyet Parkı’ndaki törenin ardından protokol üyeleri sırasıyla Muharip Gaziler Derneği ve Şehit Aileleri Derneğine ziyarette bulundu.