Karaman'da Garnizon ve Polis Şehitliği Ziyaret Edildi

TAKİP ET

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Garnizon ve Polis Şehitliği ziyaret edildi.

Programda, Kur’ân-ı Kerîm okunarak şehitler için dua edildi. Ardından Karaman Valisi Tuncay Akkoyun şehitlik şeref defterini imzaladı.
Şehitlik ziyaretinin ardından Polis Şehitliği ziyaret edildi, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı. 
Vali Akkoyun, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Bu yıl hain darbe girişiminin 7.ci seneyi devriyesi. 14 Temmuz günü bizler ilk önce şehitliklerimizi ziyaret ediyoruz. Şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ediyoruz. 15 Temmuz ruhuna günün anlamına uygun olarak 15 Temmuz programlarımızı icra edeceğiz. 
15 Temmuz gecesi hain ve alçak bir darbe girişimi milletimizin cesareti dik duruşu, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşlarımıza, milletimize ‘Sokağa çıkın’ çağrısıyla birlikte topyekun vatandaşlarımız cesaretiyle ve yalçın dağlar misali imanından aldığı güç ile sokaklara meydanlara çıkmış ve cesaretin nasıl korkaklığa galip geldiğini göstermiş, sadakatin nasıl ihanete galip geldiğini göstermiş mertliğin nasıl namertliğe galip geldiğini dünyaya bir ders niteliğinde göstermiştir. Yıllar boyu anlatılacak destansı bir mücadele ile bağımsızlığına, istikbaline sahip çıkmıştır. 
O gece semalarda yankılanan ezanlar, selalarda bundan sonra ülkemizin istiklaline bağımsızlığına uzanan elleri geri itmiş, vatandaşlarımızın bağımsızlığına vurulmak istenen bu prangayı paramparça etmiştir. 
Bundan sonra bizler birlik beraberlik içerisinde vatanımıza milletimize bayrağımıza her zaman için sahip çıkacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz. 15 Temmuz gecesi şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi hainlere karşı mücadele ederken şehit olan aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. 
Bu vatan toprağı kolay kazanılmadı. Bu hainler 15 Temmuz gecesi milletimizin bağımsızlığına milletimizin istikbaline istiklaline el uzatan hainlerin bilmediği aklına gelmediği bir şey vardı. Malazgirt’te, kurtuluş savaşında, Çanakkale’de bu aziz vatanda yaşayan vatandaşlarımızın milletimizin tarihte de çok büyük mücadeleleri bağımsızlığına uzanan elleri nasıl kırdığını tabi ki hesap edememişlerdi. Bizler büyük bir milletiz. Bizler her zaman için bayrağımıza milletimize sahip çıkacağız.”
Şehitlik ziyaretine Vali Akkoyun, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, kurum amirleri ve gazilerimiz katıldı.
 










karaman şehitlik