Karaman'da filyasyon ekipleri zorlu hava şartlarına rağmen sahadalar

TAKİP ET

Karaman Sağlık Müdürlüğüne bağlı filyasyon ekipleri yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışına rağmen kovid-19 hastalarına ulaşmak için yoğun çaba gösteriyor.

Kovid-19'la mücadelenin öncüsü filyasyon ekipleri ev ev dolaşıp virüsün izini sürüyor.

Salgınla mücadelede ön cephede "savaşan" filyasyon ekipleri, evlerinde izole edilen Kovid-19 hastaları ile temaslıların takibini sağlamak ve virüsün yayılımını önlemek için fedakarca görev yapıyor.

Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü günden bugüne mesai kavramı gözetmeksizin görevlerini sürdüren sağlık çalışanları, Kovid-19 hastalarını iyileştirmek için fedakarca mücadele veriyor.

Salgınla mücadelede ön cephede savaşan filyasyon ekipleri, evlerinde izole edilen Kovid-19 hastaları ile temaslıların takibini sağlamak ve virüsün yayılımının önüne geçmek için aralıksız görev yapıyor.

Tam donanımlı filyasyon ekipleri, gerekli tedbirleri alarak, Kovid-19 tanısıyla evlerinde izole edilen hastaları ve temaslı vatandaşları ziyaret edip takiplerini yapıyor. Gerektiği durumda ilaç veren ekipler, acil durumlarda hastaların veya temaslıların hastaneye sevkini sağlıyor.

İşlemlerini tamamlayan filyasyon ekipleri, ziyaret edilen hastalar tarafından el sallayarak uğurlanıyor.

karaman karaman haber filyasyon sağlık ekip filyasyon ekibi