Karaman'da fedakar öğretmen köy köy gezerek öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılıyor

TAKİP ET

Karaman'da köy öğretmeni Pervin Çelik, köyleri dolaşarak öğrencilere kitap, kırtasiye malzemesi ve giysiler dağıtıyor.

Merkeze bağlı Taşkale köyünde ücretli öğretmenlik yapan Çelik, kendi imkanları ile köy okulunda eğitim gören öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılıyor. 

İlk olarak kendi okulundaki öğrencilere yardımda bulunan Çelik, öğrencilerin yüzlerindeki mutluluğu görünce daha çok öğrenciye ulaşmak için çalışma başlattı.

Çevresindeki köy okullarında eğitim gören öğrencilere de yardımda bulunan Çelik, kendi maaşını ve çevresinden destek alarak köy köy gezip öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Son olarak merkeze bağlı Kurtderesi köyüne gelen Çelik, burada öğrencilere kitap, kırtasiye malzemesi ve kışlık giysi dağıtımı yaptı. 

Çelik, tek hedefinin köy öğrencilerine ulaşarak onların ihtiyaç duyduğu her şeyi temin etmek olduğunu dile getirerek,  7 yıldır bu şekilde köy köy gezerek öğrencilere yardımda bulunduğunu belirtti.

Çelik, "İlk başladığımda sadece kendi okuluma yardımda bulunmuştum. Daha sonra baktım bu yaptığım çocuklar için çok büyük bir mutluluk veriyor, bu işi çevre köylerde de yapmaya başladım" diye konuştu. 

Yaptığı bu işten büyük bir haz duyarak bütün köy ve şehirlere yaymayı düşündüğünü ifade eden Çelik, 

"Çünkü öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Geleceğe yatırım yapmak en büyük yatırımdır diye düşünüyorum. Çoğu zaman kendi maaşımı kullanmak zorunda kalıyorum. Ancak bundan da hiç gocunmuyorum. Çünkü yaptığım işten zevk alıyorum. Öğrencilerimizin vatanımıza, ülkemize, milletimize faydalı bireyler olacağına inanıyorum. Geleceğimizin öğrencilerine hizmet etmek onlara ulaşabilmek, umut olduklarını görebilmek gurur verici ve mutluluk verici" dedi. 

Bu işi yaparken önce kendi maaşını kullandığını, yetmediği zamanlarda ise yakın arkadaşlarından destek aldığını aktaran Çelik, "Bu şekilde öğrencilere yararlı olmaya çalışıyorum. Aldığım ücretli öğretmenlik maaşı çok düşük. Böyle olsa bile ben çalışmamı sürdüreceğim. Normal bir memur olsam da aynı bu şekilde çalışmamı sürdürürdüm, tüm maaşımı da verirdim" diye konuştu.








karaman karaman haber fedakar öğretmen köy ihtiyaç