KARAMAN'DA ELMA HASADI BAŞLADI

TAKİP ET

Ziraat Odası Başkanı R.Muğlu; 'Bu yıl Karaman'da 450-500 Bin Ton Elma rekoltesi bekliyoruz. Fiyatlarda 1-1,5 TL arasında' dedi.

Elma üretiminde Ülke genelinde 2. Sırada olan Karaman’da elma hasat dönemi başladı.

            Karaman’da Elma rekoltesinde Amasya’nın ardından 2. Olan Karaman, alan ve fidan sayısında ise 1. Sırada olduğu belirtiliyor.

            Erkenci dönem olarak adlandırılan ‘Gala’ cinsi elma hasadının Eylül ayı başı itibarı ile başlanırken, diğer çeşitlerdeki hasadın da bugünlerde başladığı öğrenildi.

            Konu ile ilgili görüştüğümüz Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Muğlu, Elma hasadı ile ilgili gazetemize şu bilgileri verdi; “Elma hasadı Karaman’da başladı ve özellikle tüm Elma Yetiştiricilerimize hayırlı hasatlar diliyorum.

            Bu yıl Karaman’da geçen yıl olduğu gibi 450-550 bin ton elma hasadı bekliyoruz. Bu yıl bazı bölgelerde ufak dolu zararına rağmen iyi bir rekolte olacağına inanıyorum. Artık üreticilerimiz bilinçli Tarım yapıyor ve bu yıl afetlere karşı üreticilerimiz gerekli tedbirleri aldılar ve bu da rekoltenin düşmemesine neden oldu.

            Elma fiyatları da bu yıl oldukça iyi. Başlangıç ta olsa 1-1,5 TL’den satılıyor. Hatta bu yıl ıskarta elma bile 1 TL’den alınıyor.

            Ben sizlerin aracılığı ile tüm Elma üreticilerimize hayırlı hasatlar diliyorum.” dedi.

            Karaman’da elma hasadının Ekim ayı ortalarına kadar sürmesi bekleniyor.