Karaman'da elma bahçeleri için seferberlik başladı

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası tarım danışmanları ve mühendisleri sahada üreticileri ziyaret etmeye devam ediyor.

Karaman Ziraat Odasından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Tarım Danışmanımızın ve Mühendislerimizin elma bahçeleri kontrolleri büyük bir hızla devam ediyor. Bu sayede üreticilerimize daha faydalı olabilmek için kontrollerimiz gerçekleşmektedir.

Tarım Danışmanlarımız ilk etapta 115 üretici, 25 bölge, 120 bahçe, toplamda 5000 dekar alan üzerinde çalışma yapmaktadır. Kontrollerde yakın bahçe ve arazilerdeki talepler doğrultusunda da hizmet verilmektedir.

İlerleyen zamanlarda da devam edecek olan kontroller üretimden hasada kadar devam edecektir.Bu sayede üreticilerimizin bahçe sorunları yerinde tespit edilip kullanacağı ilaç, gübre vs. yerinde önerilmektedir.

Tarım danışmanlarımız kısa sürede yapılan saha çalışmalarında salgın virüsün yayılmaması için sosyal mesafe kurallarına uyulması ve korumasız bir şekilde ilaçlama yapılmaması konusunda uyararak ve yapılan çalışma sonucu ilaçlama kıyafeti ve maskesi temin edilerek üreticilerimize dağıtılmaya başlanmıştır. Karaman Ziraat Odası olarak, biz üreticimizi seviyoruz ve onların sağlığını önemsiyoruz." ifadelerine yer verildi.