Karaman'da El Sanatları Sergisi Açıldı

TAKİP ET

Karaman'da 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' Etkinlikleri kapsamında el sanatları sergisi açıldı.

Etkinlikler çerçevesinde Karaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan yıl sonu el sanatları sergisinin açılışı Çeşmeli Kilise’de gerçekleştirildi.
Programa Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, kursiyerler ve davetliler katıldı.
Gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun yaptığı açılış konuşmasında, “El emeği göz nuru eserlerin sergileneceği bu programda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Dünyamız değişiyor şartlar dönüşüyor. Bilgi ve teknolojideki dönüşüm beraberinde ekonomik, kültürel ve toplumsal değişimlere de neden oluyor. Bu değişimleri yakalayabilmek için ayak uydurabilmek için tabi ki gayret etmek gerekiyor ve bu gayretin önemli bir tarafında da Halk Eğitim Merkezi var. Bir toplumun değişen, gelişen bilgi ve teknolojideki değişen şartlara göre çalışma gücünü arttırmak, çalışma gücünü geliştirmek ve bunun yanında yaşadığı toplumun milli ve manevi değerlerini yaşamak, yaşatmak konusunda Halk Eğitim Merkezlerimiz çok önemli bir görev üstlenmişler ve bu görevi de layıkıyla yerine getiriyorlar. Yaşadığımız topraklar Karaman üzerinden baktığımızda tarihi ve kültür açısından kadim bir medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Birçok alanda bu tarihin bu kültürün izlerini görebiliyoruz. Tabi ki bunların yaşatılması bunların gelecek nesillere aktarılması çok önemli. Bu anlamda da Halk Eğitim Merkezlerimiz önemli görevler üstleniyorlar ve bugün burada sergilenecek eserlerin birçoğu da bizim zenginliklerimiz kültürel ve tarih olarak bizlere miras kalan eserlerimiz ve güzelliklerimiz” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar, kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği sergiyi gezdi.







karaman sergi