KARAMAN'DA, "DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ" KUTLANDI

TAKİP ET

Karaman'da, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları” günü nedeniyle ilkokul çocukları çocuk hakları farkındalık programı düzenlediler.

Karaman 85. Yıl Milli Egemenlik İlkokulu öğrencileri tarafından “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları” günü nedeniyle Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda program düzenlendi. Etkinlikte çocuk hakları gününün anlam ve önemiyle ilgili öğrenciler pankartlar açtı. İlkokul öğrencileri ülkemiz tarafından da kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi maddelerini tek tek okuyarak katılımcılara hatırlattı. Meydanı dolduran çocuklar ellerindeki pankartlarla beraber marşlar okuyarak renkli görüntüler oluşturdular.

“Sizlere Daha Güzel Yarınlar Hazırlamak İçin Çaba Harcıyoruz”

Karaman 85. Yıl Milli Egemenlik İlkokulu müdürü Muharrem Kerbalı etkinliğe katılan çocuklara seslenerek, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününü kutladı. Okul müdürü Muharrem Kerbalı yaptığı konuşmada, “Bugün özellikle çocukların haklarını garanti eden bir gündür. Çocuklar geleceğimizin teminatıdır. Bizim hedefimiz ülkemizde, ilimizde, ilçemizde, köyümüzde sorunları çözülmüş geleceğe ümitle bakan gençler yetiştirmektir. Çocuk haklarını korumak dünya ülkelerinin hedefleridir. Dünyanın her tarafında iç karışıklıklar ve savaşlar nedeniyle en fazla sıkıntı yasayan çocuklardır. Çocukların çalıştırılmaması, eğitim hayatına devam etmesi çok önemlidir. Bu nedenler çocuklarımızın yaşama, tercih etme, eğitim, barınma, sağlık gibi hakları en önemli haklarıdır. Çocuklar için temel haklar öncelikli gelir. Bu haklar asla devredilemez, ertelenemez haklardır. Biz büyükler olarak sizlere daha güzel yarınlar hazırlamak için çaba harcıyoruz ve harcamaya da devam edeceğiz.” dedi.

Çocuklar etkinliğin ardından ellerinde pankartlarla meydandan sinema salonuna giderek günlerinin tadını çıkardılar.