Karaman'da Dolmuşçuların Kontak Kapatma Eylemi yarın sona eriyor

TAKİP ET

Karaman'da 16 Haziran Perşembe günü akaryakıta gelen zamlar ve Karaman Belediyesi'ne ait otobüsler ile dolmuş ücretleri arasındaki farklılığa tepki göstermek amacıyla kontak kapatma kararı alan ve o tarihten itibaren şehir içi yolcu taşımayı bırakan 6 hat minibüsü seferlerine 24 Haziran Cuma gününden itibaren yeniden başlama kararı aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre 1 ve 6 Nolu hat dolmuşlarının 24 Haziran Cuma gününden itibaren yeniden yolcu taşımak için seferlerine başlayacağı ve yine ücretlerin 4.50 TL'den alınmaya devam edileceği öğrenildi.
1 ve 6 nolu Otogar-TOKİ hat minibüslerinin seferlere başlama kararı almalarının ardından gözler 2-3-4 ve 5 nolu hat dolmuşlarına çevrilmişti. Bu hatlar içinde sevindiren haber akşam saatlerinde geldi.
Karaman'daki tüm dolmuşçuların girişimleriyle gerçekleştirilen çalışma ve görüşmeler sonucunda yarın tüm dolmuşçular sefere başlayacak. Belediyeyle yapılan görüşmeler sonrasında otobüs ücretlerine de önümüzdeki aylarda zam yapılması yönünde anlaşmaya varıldığı bilgi edinildi. Geçtiğimiz hafta hem üniversite öğrencilerinin final sınavları hemde hafta sonu yapılan YKS sınavları olması nedeniyle kontak kapatan dolmuşçuların çalışmamasına vatandaşlar tarafından tepki gösterilmiş, birçok öğrenci sınavlarına yürüyerek gitmiş, Belediye de aracı olmayan öğrencileri sınav yerlerine taşımıştı.