Karaman'da dolandırıcılık iddiası

TAKİP ET

Karaman'da bir kişinin 700 bin lirasını alarak dolandıran 3 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, dolandırıcılar Külhan Mahallesinde oturan emekli N.K'yı (73) ev telefonundan arayarak erörle mücadele polisi olduklarını ve bankadaki hesaplarından terör örgütüne para aktarıldığını söyleyerek, paraları kendilerine vermelerini istedi.

Dolandırıcılar, dolandırıcılar yaşlı adama evine gelecek olan polis arkadaş sana 'Fetih' diyecek, sen de '1453' diyerek parayı arkadaşa vereceksin dedi. N.K., bankaya giderek hesabındaki 22 bin Euro, 17 bin Dolar ile 190 bin Türk Lirasını çekerek eve gelen dolandırıcılar M.K. (17) ile H.D’ye (29) paraları teslim etti.

Paraları alan dolandırıcılar ise kiralık araçla Karaman’dan ayrıldı.

500 bin lirayı alan dolandırıcılar 1 gün sonra yaşlı adamı tekrar arayarak, bu sefer de altınlarının olup olmadığını sordu.

Yaşlı adam altınlarının olduğunu söyleyince dolandırıcılar, paralarının şuan güvende olduğunu, altınları da güvende tutacaklarını belirterek istedi.

Dolandırıcılara tekrar inanan yaşlı adam, paraları evinden almaya gelen M.K. ile H.D’ye 200 bin lira değerindeki 80 gram bilezik, 6 adet çeyrek, 3 adet 112 gramlık bilezik, 10 adet ata lira, 7 adet yarım ve 1 adet kolyeyi de teslim etti.

Daha sonra yaşlı adamı tekrar arayan dolandırıcılar değerli bir şeyi olup olmadığını sordu. Yaşlı adam dolandırıcılara evi olduğunu söylemesi üzerine, dolandırıcılar evi satıp parasını kendilerine teslim etmesini söyledi.

Buna da inanan yaşlı adam emlakçılara giderek evini 450 bin liraya satılığa çıkardı. N.K’nin oğluna emlakçı arkadaşı babasının oturduğu evi acil satılığa çıkardığını söyledi. Oğlu ise böyle bir şeyden haberi olmadığını belirterek, hemen babasının yanına gitti. Babasının dolandırıcıların tuzağına düştüğünü anlayan oğlu, babasını da yanına alarak şikayetçi olmak üzere Karaman Emniyet Müdürlüğüne gitti.

Para ve altınlarını dolandırıcılara kaptırdığı 12 gün sonra ortaya çıkan N.K, oğlu ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla polis, dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.

Şehir merkezinde bulunan MOBESE görüntülerinin incelenmesinin ardından şüpheliler tespit edildi. Polisler, şüphelilerin Konya'nın Ereğli ilçesine ardından Adana'ya gittiklerini belirledi.

Ekipler dolandırıcıların Adana’dan kiraladıkları aracın sahibi N.T.’yi gözaltına aldı. N.T.’nin verdiği isim ve eşkal doğrultusunda çalışmalarını derinleştiren ekipler, düzenledikleri operasyonla M.K.’yı Şanlıurfa’da, H.D’yi de Adana’da gözaltına aldı.

Gözaltına alınarak Karaman’a getirilen M.K. ve H.D. ile aracını dolandırıcılara kiralayan N.T, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan M.K. ile H. D. nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, N.T ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yaşlı adamı telefonla arayarak kandıran HçL’nin (26) ise başka bir suçtan dolayı gözaltına alındığı, Adana’da tutuklanarak cezaevine girdiği tespit edildi.

karaman karaman haber dolandırıcı