Karaman'da dolandırıcılık çetesi çökertildi

TAKİP ET

İstanbul merkezli operasyonda 5'i kadın 7 kişiyi yakaladı

Karaman polisinin yaptığı operasyonda dolandırıcılık çetesi çökertildi, İstanbul merkezli operasyonda 5’i kadın 7 kişiyi yakaladı.

Alınan bilgiye göre, Karaman'da ikamet eden O.G. adlı bir vatandaş sosyal medyada gördüğü, “Tüm bankalarla kredi problemini çözüyoruz” reklamını tıklayarak dolandırıcıların kurduğu hayali danışmanlık firması ile iletişime geçti. 

Dolandırıcılar vatandaşla iletişime geçip adına kredi çıkarabiliriz diyerek kayıt oluşturmak için para talep etti. 

Parayı hesaba yatıran O.G'yi dolandırıcıların kurduğu müşteri hizmetleri tekrar arayarak işlemlerin başlatıldığını ve bankalardaki kırmızı listeden isminin artık silinebileceğini söyleyerek vatandaştan tekrar para talebinde bulundu. Bu parayı da yatıran O.G. bir daha müşteri hizmetlerine ulaşamadı.

FİRMA TAKİBE ALINDI

Dolandırıldığını anlayan O.G. polise giderek şikayetçi oldu.  Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, detaylı çalışma başlatarak firmayı takibe aldı.

Yapılan çalışmalar sonucunda vatandaşları dolandıran çağrı merkezi ofisinin İstanbul'un Esenyurt ilçesinde olduğu tespit edildi. 

KARAMAN'DAN İSTANBUL'A EKİP GİTTİ

Karaman'dan İstanbul'a giden bir ekip takibin ardından, İstanbul polisiyle birlikte çağrı merkezinin ofisine operasyon düzenledi. 

Operasyonda İ.K. (38), O.B. (31), çağrı merkezinde çalışan bayanların sorumlusu yabancı uyruklu A.A. (38), çağrı merkezinde çalışan S.Ç. (22), Y.D. (19), Ö.M. (23) ve B.Y. (23) gözaltına alındı.

Karaman'a getirilen zanlılar Karaman Emniyet Müdürlüğündeki sorgularında suçlamaları kabul etti. Polisin takibi sırasında dolandırıcıların İstanbul başta olmak üzere birçok ilde, 48 vatandaşı bu yolla dolandırdığı da ortaya çıktı. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan zanlılardan İ.K. ile O.B., tutuklandı. Kadınlar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.