Karaman'da "Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi"

TAKİP ET

Temizlik çalışması etkinliği düzenlendi

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce "Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi" kapsamında ilimiz Vali Hakkı Teke Hoşgörü Ormanında yaklaşık 100 yükümlünün yer aldığı ve temizlik çalışması yaptığı etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Karaman Adliyesinde görevli Hakim Cumhuriyet Savcıları ile İl protokolünde yer alan Kurum Müdürleri de yer aldı.

Karaman Valisi Fahri Meral, yaptığı konuşmada, "Adalet Bakanlığımızca tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak başlatılan ve yürütülen Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi kapsamında Karaman Cumhuriyet Başsavcılığımız ile birlikte daha temiz bir çevre daha temiz bir toplum için hep birlikte buradayız. Yapılan bu tür temizlik çalışmalarının bir farkındalık yaratmasını ve Karaman Halkımızın da daha duyarlı olmasını diliyorum. Başta Sayın Cumhuriyet Başsavcımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek ise " Temiz bir çevre, sağlıklı medeni bir toplumun en temel göstergesidir. Temiz çevre ve temiz bir toplum için bugün burada Sayın Valimiz, İl protokolümüz, Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri ile denetimli serbestlik kapsamında kamuya yararlı işte çalışma yükümlülüğünü yerine getiren yükümlülerimizle birlikte Bakanlığımızın "Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi" kapsamında parklarımız da mesire alanlarımızda hep beraber temizlik yapıyoruz. 

Bakanlığımızca; 26-29 Ağustos tarihleri arasında infaz uygulamaları kapsamında Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi ile Türkiye genelinde parklar, piknik alanları, yeşil alanlar, mesire alanları gibi uygun görülen yerlerde çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

Proje kapsamında Karaman İlimizde 1.250.000 m2 alanın temziligi Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzde ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda  ulunan toplam 420 yükümlü/hükümlü tarafından yerine getirilmiştir. Proje kapsamında bizi yalnız bırakmayan Sayın Valimiz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyor emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Bütün vatandaşlarımıza temiz bir Karaman için temiz bir çevre bırakmaya davet ediyoruz" dedi.

Etkinlik, yükümlülerin Vali Hakkı Teke Hoşgörü Ormanında temizlik çalışması yapması ile sona erdi.