Karaman'da da kovid-19 artışı yaşanıyor

TAKİP ET

Karaman'da 30 civarında sağlıkçı da virüs tedavisi görüyor

*Ağır hasta sayısının artması ile Hastane Yoğun Servislerinin dolduğu, Hastane kapasitesinde de doluluk oranı %95’lere ulaştı.

*Günlük Kovid tespitlerinin 150’ye yaklaştığı ve günlük vefat sayısının da ortala 3-4 olduğu öğrenildi.

Ülke genelinde son günlerde artış gösteren Koronavirüs vakaları karşısında Karaman’da da artış yaşandığı öğrenildi.

Gazetemizin konu ile ilgili edindiği bilgilere göre; Karaman’da son günlerde Kovid-19 için 600’ün üzerinde hasta müracaatı karşısında daha önce 80-100 pozitif vaka sayısının 150’ye yaklaştığı öğrenilirken, bu artış karşısında Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Yoğum Bakım servislerinin büyük ölçüde dolduğu öğrenildi.

30 CİVARINDA SAĞLIKÇI DA VİRÜS TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Bu arada fedakarca çalışan Sağlık çalışanlarından yaklaşık 30’unun da Kovid-19 tedavisi gördüğü, tedavi gören Sağlıkçıların durumlarının ağır olmadığı öğrenildi.

GÜNLÜK 3-4 ÖLÜM

Artan vaka sayılarına orantılı olarak Koronavirüs nedeni ile Karaman’da ölümlerde de kısmi artış olduğu ve günlük ortalama 3-4 hastanın hayatını kaybettiği öğrenildi.

KURALLARA UYALIM, MECBUR OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN

Yetkililer, havalarında soğuması ile ülke genelinde yaşanan vak artışları karşısında vatandaşların özellikle Temizlik, Maske ve Mesafe kurlarına harfiyen uyulmasını ve vatandaşların mecbur kalmadıkça kalabalık ortamlara girmemelerini ve dışarı çıkmamalarını istediler.