Karaman'da Covit-19 artışı sürüyor

TAKİP ET

Hastaneye günlük 10-15 Pozitif Vakanın geldiği öğrenildi

*Ramazan Bayramı sonrası artış trendine geçen Covit 19 Virüsü ile Devlet Hastanesine günlük 10-15 Pozitif Vakanın geldiği öğrenildi.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covit 19 Virüsü ile mücadele sürerken Karaman’da özellikle Ramazan Bayramı sonrasında artış trendine giren vaka sayılarındaki artış endişeli boyutlara ulaşıyor.

Konu ile ilgili edindiğimiz bilgilere göre; Karaman’da son günlerde Devlet Hastanesine günlük 10-15 pozitif hasta geldiği ve tedavi altına alındığı öğrenilirken, bu artış ile Pozitif tedavi altındaki hasta sayısının 80’ni geçtiği öğrenildi.

Karaman Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerde büyük başarı elde edildiği ve hergün gelen 10-15 pozitif vakaya karşılık ta tedavi sonucu iyileşerek hastaneden taburcu edilen hasta sayınsın da 10’nun üstünde olduğu öğrenildi.

Bu arada Devlet Hastanesinde Filyasyon sonucu kontrol altında da 130 civarında hasta olduğu ve yapılan testlerde belirli süreç sonra sonucu negatif çıkan hastalarında taburcu edildikleri öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önceki gün açıklanan bazı kısıtlamaların kaldırılması ile vatandaşların Virüs konusunda dikkatli olmaları, maske, sosyal mesafe ve hijyen konularına özen göstermeleri istendi.