Karaman'da CHP'nin 96. Yıl Dönümü Kutlandı

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi 96. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla Atatürk Parkında tören düzenlendi

Atatürk Parkında düzenlenen törene Cumhuriyet Halk Partililer ve vatandaşlar katıldı. Program, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tanju Kuytan günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Kuytan yaptığı konuşmada, “ 9 Eylül; onur, inanç ve azimle verilen kurtuluş mücadelesi sonunda, vatan topraklarını düşman işgalinden, destansı bir mücadele ile kurtarıldığı çok önemli bir tarihtir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlatılan Ulusal Kurtuluş Savaşı, 9 Eylül 1922 de zaferle taçlanmıştır. Halkına güvenen, tüm olumsuz koşullara rağmen kurtuluş inancını yitirmeyen Mustafa Kemal ATATÜRK beraberindeki silah arkadaşlarıyla Milli Mücadele sürecinde destan yazmış, Sevri parçalayıp tarihin çöp sepetine atmış Türkiye’yi de siyasal açıdan inşa sürecini başlatmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisinin öncüsü olan halk fıkrası Atatürk’ün yönlendirmeleriyle, 9 Eylül 1923 tarihli halk fırkası nizamiyesinde, halk fıkrasının görevi ve amacı ‘’ Türkiye’yi çağdaş bir devlet durumunu yükseltmek ve bütün kuvvetlerin üzerine hukukun egemenliğini ‘’ kurmak olarak belirlemiştir. Halk fırkası nizamiyesinin 2. Maddesi uyarınca halk kavramı herhangi bir sınıfla sınırlı değildir. Bu kavram, ayrıcalık tanımaz ve bütün bireyler yasa önünde eşittir. Halkçılar, hiçbir ailenin, hiçbir sınıfın, hiçbir cemaatin, hiçbir bireyin ayrıcalığını kabul etmeyen ve yasaları korumaktaki mutlak özgürlüğü ve bağımsızlığı tanıyan bireylerdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu belirlemeleri, partimizin altı ok içinde yer alan halkçılık ve cumhuriyetçilik ilkelerinin özünü oluşturmuştur.

Halk fırkası, 10 Kasım 1924’te Cumhuriyet Halk Fırkasına dönüştürülmüştür. 20 Kasım 1924’te ise cumhuriyet halk fırkası, Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk’u Cemiyetini üstlenmiştir. İşte böylece Cumhuriyet Halk Partici Türkiye Cumhuriyetimi kuran parti niteliğini kazanmıştır. İşte bu durum biz Cumhuriyet Halk Partilileri için en büyük onurdur. 

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ‘’ Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’’ sözleriyle CHP tarihteki sarsılmaz yerini almıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi, dünyadaki en köklü partilerden birisidir. Bağımsızlık, devrimcilik ve halk iradesine dayanan yönetim anlayışı partimizin kuruluş felsefesinin temelini oluşturmaktadır. Asla vazgeçilmeyecek olan bu temeller, Cumhuriyet Halk Partisinin 96 yıllık onurlu geçmişinin özetidir. Güçlü tarihsel birikimi ve hafızası ile geçmişten her zaman ders çıkaran modernleşme anlayışı ile bu günü doğru değerlendiren, devrimci ruhu ile geleceği planlama yetenek ve öngörüsüne sahip tek parti CHP’dir. 

Gücünü halktan alan partimiz adaletten, haktan, hukuktan, özgürlükten ve bağımsızlıktan yana olan tavrından asla taviz vermemiştir ve vermeyecektir. Şunu asla unutmayalım ve unutmasınlar ki CHP Kuvayi Milliye ruhu ile savaş meydanlarında kurulmuş ve o tarihten bu yana her zaman halk iradesini öncelikli görmüştür. Unutulmamalıdır ki CHP yıllar önce tek partili dönemden çok partili döneme geçilmesini sağlayan partidir. Ülkemize demokrasiyi getiren parti olarak, bu gün yurdumuzda hakim kılınmak istenen korku ve sindirme iklimi karşısında; demokrasi, özgürlük, hak, hukuk, adalet mücadelemizin sonuna kadar devam ettireceğiz.

Ne Cumhuriyet ilkelerine ne Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ne İstanbul İl Başkanımız Hanımefendi Canan Kaftancıoğlu’na yapılan saldırı ve hukuksuzluklara karşı sessiz kalacağız. Çünkü biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşu ve kurucusu olan CHP’nin neferleriyiz ve en önemlisi Mustafa Kemal’in askerleriyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerimle koca çınar partimiz CHP’nin 96. Kuruluş Yıl Dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyor, başta kurucumuz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bugüne kadar görev yapan tüm Genel Başkanlarımıza, Karaman genelinde bugüne kadar CHP tarihinde partimize emek veren tüm İl ve İlçe Başkanlarıma saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Ne mutlu Cumhuriyet Halk Partiliyim diyene!

Programa katılımınızdan dolayı örgütüm adına teşekkürlerimi sunarım. Son olarak şiir okumanın mahkemelerde iyi hal olarak görülmediği günlerde “ tırnak içinde “ ceza alan İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu Hanımefendiye okuyacağım bir şiir ile Karamandan selamlarımızı iletip yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.