Karaman'da bu köy dumanla haberleşiyor!

TAKİP ET

Karaman Merkeze bağlı Çoğlu köyü Sakinleri uzun süredir cep telefonlarının çalışmaması nedeniyle dumanla haberleşmeye başlayacak.

Karaman Merkeze bağlı Çoğlu Köyü'nde iletişim zorluğu yaşayan köy sakinleri ve çalışanları isyan etti. Köyün ortasına yıllar önce kurulan bazı GSM şirketlerinin vericilerinin olmasına rağmen teknik bir arıza nedeniyle, bütün iletişimler sağlanamıyor. Özellikle toplu taşıma ile eğitim faaliyeti gösteren köyde öğrenci velileri bu durumdan çok şikayetçi olduklarını bildirdiler. Çünkü çocuklarının evden servisle çıktıktan sonra okula varıp varmadıkları hakkında bilgi almak istedikleri lakin cep telefonlarının çalışmamasından dolayı çocuklarından hiç bir haber alamadıkları için GSM operatörlerine isyan ettiler.

Muhtarlık ve okul yönetimi olarak GSM operatör yetkililerine defalarca arızanın giderilmesi için müracaat etmelerine rağmen yetkililerin vurdumduymazlığı karşısında, köylüler ne yapacaklarını bilmediklerini bildirdiler. Köy sakinlerinin ifadelerine göre ''Şayet arıza giderilemeyecekse boşu boşuna bu vericilerin köyün ortasında durmasına hiç gerek kalmadığını ve GSM kartlarını kırarak başka operatöre geçeceklerini bildirdiler. Köylüler teknik bir arıza olabileceğine anlayışla karşıladıklarını ama bir arızanın yıllarca devam etmesinde bir kasıt arandığı iddia etti. Ayrıca köy sakinleri çocuklar aracılığıyla birbirlerine haber vermeye başladıklarını daha da olmazsa dumanla haberleşeceklerini aktardı. 

Çoğlu köyü sakinleri yetkililerin biran önce bu duruma el atmasını ve mağduriyetlerin giderilmesini talep ettiler.

Yetkililerin durumu el atıp atmayacağını beklenmeye başlandı.