Karaman'da Bisiklet ve Yürüyüş Yollarının Yapımına Başlandı

TAKİP ET

Yeni Şehir Stadyumu yanında Sağlıklı Yol Projesi yapımına başlandığı gözlendi

Karaman Belediyesi'nce projelendirilen Bisiklet ve Yürüyüş Yollarının (Sağlıklı Yol Projesi) yapım çalışmalarına başlandı.

%50’sini Karaman Belediyesi’nin karşıladığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankasının ise diğer %50’sini hibe ettiği proje yeni Şehir Stadyumu yanında başladı.

Proje kapsamında yeni stadyum yanında bulunan alanda bisiklet ve yürüyüş yolunun yapımına başlandığı gözlendi.

Bisiklet ve yürüyüş yolu beş farklı bölgede Piri Reis Parkı – 1982. Sokak – Namık Kemal Caddesi, 6 Nolu Sağlık Ocağı – 157. Sokak Hacı Ömer Kayserilioğlu Caddesi, Ertuğrul Gazi Bulvarı – Larende Kapalı Pazarı – Ahmet Öktem Caddesi – 1292. Sokak – 1260. Sokak, Bifa Kavşağı – Piri Reis Parkı – Atatürk Caddesi – Abdülhamit Han Bulvarı – Ahi Evran Bulvarı, Çarşamba Pazarı önü – Şehit Hamza Çetin Bulvarı – Şehit Fethi Sekin Bulvarı – Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü – Şehit Muhammet Yalçın Bulvarı – Yeni Stadyum yanında gerçekleşecek.

Yapımına başlanılan projede, bisiklet yolu ve yürüyüş yolunun yanı sıra yeşillendirme ve düzenleme çalışması da olacak. Beş farklı bölgede yapacak çalışmayla vatandaşlar güvenli bir şekilde yürüyüşünü yapabilecek, araç trafiğinden uzak güvenli bir şekilde bisiklet kullanabilecek.

Projenin 2022 yılı Şubat ayında tamamlanması hedefleniyor.






karaman karaman haber bisiklet yürüyüş yolu karaman bisiklet bisiklet yolu karaman belediyesi savaş kalaycı