Karaman'da Bir İlke İmza Atıldı

TAKİP ET

Karaman İngilizce Zümresi koordinatörlüğünde okullar arası İngilizce bilgi ve karaoke şarkı yarışması yapıldı.

Karaman İngilizce Zümresi koordinatörlüğünde, KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda İngilizce bilgi ve karaoke şarkı yarışması düzenlendi.

Programa; Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt, Şube Müdürleri Hasan Hüseyin Oduncu ve İbrahim İbrahimoğlu, Karaman Eğitim-Bir-Sen il temsilcisi Yunus Özdemir, okul müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

İlk olarak ortaokul kategorisinde düzenlenen bilgi yarışmasına il genelinde bulunan 22 okuldan öğrenciler katıldı. Her okuldan 3 öğrencinin katıldığı yarışmada öğrencilere farklı becerilerde İngilizce birçok soru soruldu. Kıyasıya yarışan öğrenciler salonu dolduran kalabalığı hayli heyecanlandırdı.

Yarışma sonunda Mevlana Ortaokulu birinci olarak yarışmaya damgasını vurdu. İkinci sırada Zübeyde Hanım Ortaokulu ve üçüncü sırada ise Şehit Polis Hakan İmam Hatip Ortaokulu ipi göğüsledi.

Öğrencilerin performansı sanatçıları aratmadı

İngilizce bilgi yarışmasının ardından program İngilizce karaoke şarkı yarışması ile devam etti. 14 ortaokulun katıldığı yarışmada, öğrenciler güncel İngilizce şarkılarla jüri karşısına çıkarak performanslarını sergilediler. Sahnede birbirinden güzel performans sergileyen yarışmacılar taraflı tarafsız herkesin beğenisini topladı. Söyledikleri İngilizce şarkılarla herkesi büyüleyen yarışmacı öğrenciler, katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.

İngilizce karaoke şarkı yarışmasının sonunda Lale Ortaokulu birinci olarak yarışmaya damgasını vurdu. İkinci sırada Mevlana Ortaokulu ve üçüncü sırada ise Makbule Orman Ortaokulu ipi göğüsledi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Hüseyin Oduncu ve İbrahim İbrahimoğlu ile Karaman Eğitim-Bir-Sen il temsilcisi Yunus Özdemir tarafından okullara takdim edildi.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt da programın Karaman için bir ilk olduğuna değinerek emeği geçenlere tek tek teşekkür etti.

“Yarışmamızı geleneksel hale getireceğiz”

Yarışmanın sonunda açıklama yapan Karaman İngilizce Zümresi Başkanı Fatih Şimşek, "İlimizin ilkleri olma özelliğine sahip olan bu tür etkinliklerimizi Karaman İngilizce Zümresi olarak geleneksel hale getirerek her yıl düzenleme arzusundayız. Bu tür etkinlikleri düzenlemedeki amacımız değişen ve gelişen teknolojinin anadilinin İngilizce olması ve okullarımızda yabancı dil olarak İngilizce okutulmasıdır. İngilizce, dünya üzerinde 1,8 milyar insan tarafından konuşuluyor. İngilizce günümüzde uluslararası dil, iletişim dili veya dünya dili olarak adlandırılır. Önümüzdeki yıllarda aynı etkinliklerin başka diller ve aktiviteler eklenerek devam ederek kapsamın genişletilmesi için çalışacağız.” dedi.