Karaman'da bir ilk yapılıyor, beton yol denemesinde çalışmalar başladı

TAKİP ET

Karaman İl Özel İdaresi, merkeze bağlı Taşkale köyünde 5 kilometrelik beton yol denemesi yapacak.

Asfalttan daha dayanıklı olduğu belirlenen beton yol için Taşkale köyü- Ayrancı yolu arasında çalışmalar başladı. 

Karaman'da ilk defa gerçekleşecek olan çalışma ile 5 kilometrelik beton yol yapılacak. Beton yol denemesi başarılı olursa diğer köylerde de beton yol çalışması yapılacak.

ÇAYIR: “KENDİ MİLLİ ÇİMENTOMUZLA YAPACAĞIMIZ BİR YOL OLACAK”

İl Genel Meclisi Başkanı Eyyüp Çayır, beton yol denemesiyle ilgili, İlimizde ilk defa, doğu illerinde çok kullanılan beton yol çalışmasına başlayacağız. Beton yolun dayanıklılık olarak mermer, taş ocakları olsun yüklü araçlarla geçildiği için yollar çok fazla tahrip ediliyor. 5 kilometrelik Taşkale yolumuzda deneme yapacağız. Beton yolun birde şu avantajı var, tamamen milli kaynaklarımızla üretim yapabiliyoruz. Asfalt, zift gibi malzemelere yurtdışına dövizlerimizi göndermeden kendi milli çimentomuzla yapacağımız bir yol olacak. Taşkale yolumuzun seçmemizin nedeni günlük 50-60 tane mermer aracının geçtiği bir yol o yolda deneme yapacağız." dedi.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Taşkale Muhtarı Hasan Karaca ise çalışmaların başladığını söyleyerek, "Atatürk mahallesi Ayrancı yolu arası yapımına başlandı beton yol denemesi yapılacak. Bu proje için özel çalışma yapan Akcaşehir eski belediye başkanı ve il encümeni Hakkı Karaduman abimize ve sayın vekillerimiz Selman Oğuzhan Eser Recep Şeker il genel meclis üyeleri başkan Eyüp Çayır Adem Kapar Mustafa Atabay Mustafa Yangöz Adem Gök, Genel sekreterimiz Ali Yener Terlemez yol şube müdürümüz Umut Kocamaç ve tüm yol şube personeline sonsuz teşekkürler" diye konuştu.




karaman karaman haber taşkale beton yol