Karaman'da bayram öncesi trafik denetimleri arttı

TAKİP ET

Ekipler Ramazan Bayramı öncesinde trafik denetimi yaptı

Karaman'da Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde trafik denetimi yaptı.

Karaman-Konya karayolu üzerinde bulunan Karaman Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik önünde oluşturulan uygulama noktasında ekiplerce durdurulan araç sürücülerinin belgeleri kontrol edildi. 

Öte yandan araç içerisinde bulunan çocuklara da ebeveynlerinin trafik kurallarına uyup uymadıklarını kontrol etmeleri amacıyla kırmızı düdük dağıtıldı. 

İçişleri Bakanlığının 'Karnemi Dolduruyorum, Trafiğe Güvenle Çıkıyorum' projesi kapsamında çocuklara seyahat karnesi de dağıtan polis ekipleri, çocukların ebeveynlerini hız limitleri, trafik ışık ve levhalarına karşı uyarmalarını istedi. 

Ayrıca proje kapsamında öğrencilerin karneleri doldurarak, #trafikkarnem hasthag'ini etiketleyip @TrafikEGM Twitter adresine göndermeleri istendi. Başvurularını tamamlayan ve en çok beğeni alan 100 çocuk, 100 bisikletle ödüllendirilecek.

Karaman Valisi Fahri Meral, uygulama noktasında yaptığı konuşmada, "Bugünden itibaren 10 Haziran’a kadar bayram tatili süresince trafikle ilgili vatandaşların güvenle seyahat etmeleri, kazaların önüne geçilmesi ve güvenli bir bayram geçirmeleri sebebiyle gerekli tedbirleri aldık. Karaman’daki bütün uygulama noktalarında trafik personeli sayısını artırdık. Özelikle vatandaşlarımızdan isteğimiz hız konusunda hassasiyetle davranmaları kurallara mutlaka riayet etmeleri yine emniyet kemeri konusunda onlardan gerekli desteği bekliyoruz. Her trafik kuralı insan için geliştirilmiş ve uygulamaya konmuştur. Güvenli trafik için her türlü tedbiri almaya gayret göstereceğiz. Uygulamalar bayram süresince devam edecek" dedi. 

Vali Meral daha sonra sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.