Karaman'da barajlar doldu-taştı

TAKİP ET

Karaman'da büyük barajların doluluk oranı artmaya, küçük barajlarda taşmaya başladı.

Karaman’da bu yıl etkili olan yağışlar, büyük kapasiteli barajlardaki su rezervini artırırken küçük kapasiteli barajları taşırmaya başladığı belirtildi.

Karaman DSİ Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Karaman genelinde bu yıl yeterli miktarda gerçekleşen yağışlar nedeniyle, kapasitesi 32 milyon olan “Ayrancı” barajı yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. 32 milyon metreküp su miktarına ulaşan barajın taşma riskine karşı ekipler bütün önlemlerini aldı. Ayrıca barajdan kontrollü olarak su salınmaya da başlandı.

Su tutma kapasitesi 164 milyon metreküp olan “Gödet” barajının doluluk miktarı 65 milyon metreküp ile rekor kırdı. Baraj yapıldığı günden bugüne ilk defa 65 milyon metreküp su miktarına ulaşarak çiftçilerin yüzünü güldürdü. Yetkililer barajın sulama dönemine kadar 70 milyon mereküpü bulacağını bildirdi.

Karaman’ın bir başka büyük barajı olan 134 milyon metreküp kapasiteli “İbrala” barajının doluluk miktarı ise 88 milyon metreküpe ulaştı. Baraj geçen yıla oranla yüzde 20 daha fazla su oranına ulaştı. Yüzleri güldüren barajın sulama sezonuna kadar 100 milyon metreküp suya ulaşması bekleniyor.

Karaman’ın küçük çaplı barajı olan 32 milyon kapasiteli “Deliçay” barajında su miktarı 8 milyon metreküpe ulaştı. Barajın bu denli su tutması yetkililerin yüzünü güldürdü. Barajda su miktarının ilerleyen aylarda artması öngörülüyor.

Karaman’ın barajlarında bu yıl yaşanan bereketlilik hem çiftçilerin hem de yetkililerin yüzünü güldürdü.