KARAMAN'DA BALIK FİYATLARI KIŞTAN BUYANA DEĞİŞMEDİ

TAKİP ET

15 Mart’tan buyana yasağı başlayan balık avı sonrasında kültür balıkları pazarlardaki tezgahlarda yerini aldı. Karaman Cumartesi Pazarında her hafta tezgah açan Karaman Balık Pazarı adına konuşan Şafak Çalgın, 9’uncu ayın 15’ine kadar balık yasağının devam edeceğini dile getirdi. Çalgın, şu an pazardaki tezgahlarda bulunan balıkların kültür balıkçılığı yapan çiftliklerde üretilen balıklar olduğuna dikkat çekti ve fiyatları hakkında bilgi verdi.

Pazardaki balık fiyatları şöyle: Alabalık 15 lira, çupra 25 lira, levrek 25 lira, somon 20 lira, sazan 13 lira, palamut 14 lira, mercan 20 lira. Çalgın pazardaki balık fiyatlarının kış sezonuyla aynı olduğunu da belirtti.

Balıkların İvriz, Mut, Gravga, Fethiye, Beyşehir gibi balık çiftliklerinin bulunduğu yerlerden geldiğini söyleyen Çalgın, “Balığın sezonu kış aylarıdır. Bahar aylarında balıklar yavrulama dönemine girdiği için av yasağı başlıyor ve tezgahlar deniz balığından bir süre uzak kalıyor” dedi.

Karaman’daki vatandaşların balıklar arasında en çok alabalık ve palamut tükettiğini söyleyen Çalgın, Karamanlıların balık yeme kültüründen biraz uzak olduğunu dile getirdi. Çalgın, “Karaman sahil kesimine göre balığa uzaktan bakıyor. Kış aylarında bile bu durum değişmezken yaz aylarında ve bilhassa Ramazan ayında Karamanlı vatandaşlar neredeyse balığın yanından geçmiyor” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara balık tüketmeleri için tavsiyede bulunan Çalgın, “Günümüzde yediğimiz gıdaların neredeyse hepsinde hormon var. Ancak balıkta hormon olayı yoktur, organiktir. Bundan dolayı özellikle gelişme çağındaki çocuklar bol bol balık tüketerek omg3 ve b12 vitamininden faydalarından yararlanmaları gerekir” şeklinde konuştu.