Karaman'da aşılama süreci hızlandı, vatandaşlar kuyruk oluşturdu

TAKİP ET

Aşılamada sigortalı işçiler, memurlar ve meslek grupları ile 35 yaş üstü vatandaşların aşılama programına alınması ve randevusuz aşılama ile birlikte Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ve Sağlık Ocaklarında aşı kuyrukları oluşmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamada Kovid-19 virüsüne karşı aşılama programında sigortalı çalışanların, memurların ve meslek gruplarının aşı sırasının geldiği duyurmuştu. Koca, bu açıklamasının ardından 35 yaş üstününde aşılacağının müjdesini vermişti. 

Yapılan açıklama sonrasında aşılama sürecinin hızlanmasıyla birlikte vatandaşların aşı olmak için hastanelerde kuyruk oluşturduğu görüldü. 

Hastanede sabah saatlerinde başlayan aşılama gece geç saatlere kadar sürüyor. Aşı randevusu olan vatandaşlar hastaneye gelerek aşılarını olabiliyor. Yoğunluk sebebiyle vatandaşlar dışarı da beklerken, görevlilerce isimleri okunan vatandaşlar aşı polikliniği alınarak aşıları yapılıyor.

Aşı olan vatandaşların hastane bahçesinde beklediği görülürken aşı olacaklarında uzun kuyruklar oluşturduğu anlar fotoğraf karelerine yansıdı. 

İl MÜDÜRÜ KURŞUN: "TÜM GÜÇÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

Karaman İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun, aşılama sayılarıyla ilgili gazetemize açıklamada bulundu.

Kurşun, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının ardından Karaman’da yoğun bir şekilde aşılama faaliyete geçtiklerini söyledi.

Aşılamada ekip sayılarını artırdıklarını ifade eden Kurşun, "Tüm gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurşun, il genelinde 14 Haziran Pazartesi günü 2 bin 634, 15 Haziran Salı 3 bin 675 ve 16 Haziran Çarşamba günü 3 bin 311 vatandaşa aşılama yaptıklarını belirterek, günlük 3 bin civarında vatandaşın aşılandığını vurguladı.

Kurşun, özveriyle Kovid-19 salgınında çalışan sağlık çalışanlarına da teşekkür etti.






karaman karaman haber hastane aşı kovid-19