Karaman'da aşı olanların sayısı 195 bini geçti

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen koronavirüs aşı kampanyası kapsamında Karaman'da aşı yaptıranların sayısı 195 bini geçti. İllerin aşı karnesinde ise Karaman bugün yüzde 61.2'lik dilime ulaştı.

23 Temmuz Cuma günü saat 21.20 itibariyle Karaman’da aşı olanların sayısı 195 bin 340’a ulaştı. Bunlardan 117 bin 391’i birinci, 66 bin 376’sı ise ikinci doz aşısını olan vatandaşlar oluşturdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün aşı kampanyasında 65 milyon dozu geçtiklerini belirterek, “Başarı ortak ve büyük. Fakat, 18 yaş ve üstü nüfusta henüz aşı olmayanların sayısının 23 Milyona yakın olduğunu unutmayalım. Bu da ciddi bir zayıf noktamız. Ertelemeden ilk dozu yaptıralım. Aşısı bulunduğu halde, yıkıcı etkisi süren bir bulaşıcı hastalık yok. Toplum bağışıklığı sağlandıkça, Covid-19’da da vaka sayıları önemsiz hale gelecek. Kurumlarımız gece gündüz emrinizde, sağlık çalışanlarımız hizmetinizde. İlk doz aşınızı olmadıysanız hemen yaptırın. Bugünkü vaka sayısı: 11.094. Esneklikten sıkı tedbire dönmeli ve ilk doz aşımızı hemen yaptırmalıyız. Yarın bugünden daha iyi olsun istiyorsanız tedbirlere uyun. Aşınızı olun. Verilen emekler milletçe hepimizin emeğidir” çağrılarında bulundu.