Karaman'da arazilerden toprak numunesi alındı

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası, pancar eken köylerde, hastalıklıları ihtiva eden arazilerden toprak numunesi alarak inceleme yaptı.

Ziraat Odasından yapılan açıklamada, "Pancar ekiminin devamlılığını ve topraklarımızın korunması sağlamak maksatı ile Ziraat Odamız bünyesindeki ziraat mühendislerimiz, pancar eken köylerimizden, hastalıklıları ihtiva eden arazilerden toprak numunesi almıştır.

Bölgemizde son yıllarda pancar arazilerin de sıklıkla görünmekte olan ve gittikçe artan kök çürüklüğü, rhizomania, fusarium vb. Pancar hastalıkları, çiftçimizin maddi kaybına yol açmakla beraber, ilerideki yıllar da pancar ekim alanlarını olumsuz yönde tehdit etmektedir.

Pancar ekiminin devamlılığını ve topraklarımızın korunması sağlamak maksatı ile ziraat odamız bünyesindeki ziraat mühendislerimiz, pancar eken köylerimizden, hastalıklıları ihtiva eden arazilerden toprak numunesi almıştır.

Bu numuneler Kws pancar firması aracılığı ile kws Almanya laboratuvarların da incelenerek, hastalıkların sebebi ve nasıl mücadele edeceğimiz konusun da bilgiler alıp, çiftçilerimiz ile çözüm odaklı paylaşılacaktır" denildi.