KARAMAN'DA AHİLİK HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU

TAKİP ET

Karaman’da Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği 17-19 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 31’inci Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarına tüm Karaman halkını davet etti. Birlikten yapılan açıklamada kutlama programı paylaşıldı.

*17.09.2018-Pazartesi Vali Fahri Meral’i Ziyaret Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı Ziyaret

*18.09.2018-Salı-Saat: 14.00-Yer: Cumhuriyet Parkı Açılış ve programın takdimi Atatürk Anıtına çelenk koyulması Saygı duruşu-İstiklal Marşı İlin Ahisi Hasan Hüseyin Toksöz’e Ahilik kaftanı giydirilmesi Tüm Ahilerin kaftan giymesi Ahi yürüyüşü (İsmet Paşa Caddesi)

Saat: 14.30-Yer: Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Protokol konuşmaları Ahiliğin tarihçesi, KMÜ – Dr. Öğrt. Üyesi Okan Celal Güngör İlin Ahisine Şet kuşatılması İlimiz yönetici ve temsilcilerine hediye ve plaket verilmesi İlin Ahisi, yılın Ahileri ile ilin kalfası ve çırağına plaket verilmesi Ahi pilavı ikramı Esnaf odaları ve meslek lisesi çadırlarının gezilmesi

Saat: 19.30 – Esnaf Şöleni – Yer: Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı

*19.09.2018 – Çarşamba – Saat : 12.15 – Yer: Aktekke Camii Öğle namazından önce ahirete intikal eden esnaf, oda ve birlik başkanları ile tüm şehitler için mevlit okutulması.