Karaman'da Acil Sağlık Hizmetleri Haftası etkinlikleri

TAKİP ET

Karaman'da 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Karaman İl sağlık Müdürlüğünde düzenlenen programa Karaman Valisi Fahri Meral, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun, Karaman 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Fatih Rüştü Delen, sağlık çalışanları ve dereceye giren öğrencilerin velileri katıldı.

İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun, yaptığı konuşmada, “Ülkemizde 1-7 Aralık tarihleri arası Sağlık Bakanlığı tarafından Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olarak kutlanmaktadır. Acil Sağlık Hizmetleri yurt genelinde en uç noktalara kadar yayılmış 7/24 kesintisiz olarak hizmet veren büyük bir sistemdir.

Acil Sağlık Hizmetlerinin amacı acil sağlık hizmetine ihtiyacı olan vatandaşlarımıza günün 24 saatinde ücretsiz olarak 112 acil çağrı hattının aranması üzerine en kısa sürede ulaşmak, hastaya ve yaralıya olay yerinde gerekli tıbbi müdahaleyi yapmak ve ihtiyaç varsa en uygun şekilde tedavisinin yapılabileceği bir merkeze ulaştırmaktır.

Ambulanslarımızın bu yıl yaptığı toplam kilometre 1 milyon 153 bindir. Yani dünyanın çevresinin yaklaşık 28 kez dolaşmıştır. Omuz omuza çalıştığımız bu arkadaşlarımızın en önemli sorunu ne yazık ki giderek artan sağlıkçılara yönelik şiddet, 112'nin gereksiz ve acil olmayan çağrılarla meşgul ediliyor olmasıdır.

112 çalışanlarımızın gece gündüz yağmur çamur demeden her türlü zorluklara rağmen özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunar haftalarını kutlarım. Unutmayalım ki asılsız veya gereksiz her çağrı bir başka canın kaybına neden olabilir” dedi.

Konuşmaların ardından hafta dolayısıyla resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından bisiklet verilirken, resim yarışmasına fotoğrafları ile destek olan basın mensuplarına plaketleri takdim edildi.