Karaman'da Acil Durumlarda Tek Numara 112

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan ve Tüm Acil Çağrıların  (İtfaiye:110, Sağlık:112, Afad:122, Polis:155, Jandarma:156 ve Orman Yangını:177) TEK NUMARA 112 altında toplanması ve acil duruma müdahale ekiplerinin aynı merkezden sevk ve koordinasyonunun sağlanması amacıyla her ilde Valilikler bünyesinde  112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlükleri kuruldu.

Karaman 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ise Haziran 2013 tarihinde hizmete girmiş olup, tüm acil çağrı numaralarının TEK NUMARA 112 'den karşılanması için yürütülen çalışmalar en son olarak 11 Şubat 2020 tarihinde ilçe güvenlik birimlerinin de sisteme entegrasyonu ile tamamlandı. Bu tarihten itibaren İlimiz genelindeki tüm acil durum ekiplerine TEK NUMARA 112 'den ulaşılabilmekte.

Ayrıca yine İçişleri Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve hizmete giren Engelsiz 112 aplikasyonu sayesinde Konuşma ve Duyma Engelli Vatandaşların da hiç kimseye ihtiyaç duymadan Acil Durum ekiplerine ulaşabilmeleri sağlandı.

112 Acil Çağrı Hattının gereksiz arama ve asılsız ihbarlarla meşgul edilmemesi, gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha hızlı ulaşabilmemiz açısından hayati önem taşımakta.

ENGELSİZ 112 UYGULAMASI

Engelli vatandaşlarımızın acil durumda ihtiyaç duydukları ilgili 112 birimine hızlıca bağlanmalarını ve yaşadıkları, gördükleri acil durumu kolayca ilgili yetkililere bildirmelerini sağlamak üzere geliştirilmiştir.

Mobil uygulamayı telefonlarınıza App Store ve Play Store üzerinden indirebilirsiniz.

112 Acil Çağrı Merkezi sisteminin Üç temel amacı vardır;

 Vatandaşlarımızın birden çok Acil Çağrı Numarası yerine tek bir numarayı bilmeleri,

  Acil çağrı alındıktan sonra tüm ekiplerin tek merkezden koordinasyonu ve takip edilmesi,

  Asılsız ve gereksiz çağrıların Ön Karşılamada elenerek ilgili kurumların sadece gerçek ihbarlara yoğunlaşabilmeleri.