Karaman'da 8 Mart Kadınlar Günü Kutlamaları Başladı

TAKİP ET

Karaman'da 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlamaları başladı

Karaman Kent Konseyi Kadınlar Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Cumhuriyet Parkında Kutladı.

Meclis Başkanı İclal Doğruöz, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Doğruöz, "İdlib bölgesinde gerçekleşen hain saldırı da şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet ailelerine ve milletimize kendim ve kadınlar meclisimiz adına başsağlığı diliyorum. Maalesef bu yıl 8 Mart ağlayan analarımız, babalarımız, evlatlarımız ve kardeşlerimizin gözyaşı ile sulandı. 

Kadın güçtür, vefadır. Kadın anadır, candır, canandır. Kadın yiğitlerimizi doğurup eline kına yakıp bu vatana feda edendir. Demokratik bir toplum için kadınların güçlendirilmesi eğitim, sağlık, istihdam, hukuk, siyaset gibi alanlarda eşit fırsat imkânlarından yararlanmalarının sağlanması önem taşımaktadır. Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir, ileridir, üretkendir. 

Anaların ağlamadığı kadın cinayetlerinin işlenmediği kadına şiddetin konuşulmadığı çocuk gelinlerin olmadığı kız çocuklarının okutulmasının tartışılmadığı eğitimli çağdaş güçlü kadınlarla güçlenmiş bir Türkiye dileği ile karşılıksız sevginin sonsuz hoşgörünün emeğin ve sabrın ne demek olduğunu öğrendiğimiz her şeyin en iyisine layık olan tüm kadınların yüzünün güldüğü nice 8 Martlar dileği ile."